Ανακοίνωση Δημοσιογράφων ΕΡΤ: «Tο σημείωμα για την Ικαρία είναι πραγματικό, δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε πιέσεις»

Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τις πιέσεις που υποστηρίζουν ότι δέχονται.

Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων της ΕΡΤ εξέδωσαν ανακοίνωση αναφορικά με το γραπτό σημείωμα που φαίνεται ότι έδινε οδηγία στους δημοσιογράφους παραγωγούς της δημόσιας τηλεόρασης να μην παίξουν φωτογραφίες ή βίντεο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη βεράντα του βουλευτή Χ. Στεφανάδη, στην Ικαρία.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση: «Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις για το πώς πρέπει να παιχτεί, υποβαθμιστεί ή και να αποσιωπηθεί μια είδηση. Συνήθως οι εντολές είναι προφορικές, το γραπτό σημείωμα του Σαββατοκύριακου όμως είναι πραγματικό γεγονός. Έμεινε για πάρα πολλές ώρες στο γραφείο των παραγωγών και είχαν τη δυνατότητα να το δουν πάρα πολλοί συνάδελφοι. Κι ας μην διακινούν κάποιοι τα περί προβοκατόρικης ενέργειας ή ανοησίας, διότι είναι πάρα πολύ εύκολο να αποδειχθεί η πορεία της αλυσίδας των εντολών.

ADVERTISING

Εξάλλου η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι υπήρξε παρέμβαση. Στο κεντρικό δελτίο των 9 τα πλάνα από το σπίτι του κ. Στεφανάδη (που είχαν προβληθεί για 3-4’’ στο δελτίο των 15.00) αντικαταστάθηκαν από μία φωτογραφία. Το προηγούμενο βράδυ δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία. Πράγματι η είδηση υποβαθμίστηκε και από το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών καναλιών. Όμως η ΕΡΤ δεν ανήκει σε εφοπλιστές και εργολάβους για να συγκρίνεται με τα ιδιωτικά κανάλια αλλά στον ελληνικό λαό. Το αίτημα για θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία της δεν είναι μόνο των εργαζομένων της, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας».

Νίκος Κορόβηλας

Εκπρόσωπος δημοσιογράφων τηλεόρασης

ADVERTISING

Κατερίνα Φρύσσα

Εκπρόσωπος δημοσιογράφων ραδιοφώνου και πολυμέσων

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content