Οι πέντε πρωταθλητές της ΕΠΣΗ για τη σεζόν 2023/2024!

Τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ φτάνουν στο τέλος τους και τα πάντα έχουν κριθεί αναφορικά με την κατάκτηση του τίτλου σε όλες τις κατηγορίες. Το 𝐆𝐑𝐀𝐍𝐃𝐒𝐏𝐎𝐑𝐓 σας παρουσιάζει τους πέντε πρωταθλητές τη σεζόν 2023/24 στα γήπεδα του Ηρακλείου.

Α1 ΕΠΣΗ – ΑΟ Τυμπακίου

Πρωταθλητής Ηρακλείου για τη σεζόν 2023/24 αναδείχτηκε ο ΑΟ Τυμπακίου ο οποίος βγήκε νικητής σε μία μεγάλη μάχη με τον Ηρόδοτο, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει τον τίτλο την προτελευταία αγωνιστική, κερδίζοντας μάλιστα το ντέρμπι κορυφής μέσα στην έδρα του. Οι «ασπρόμαυροι» κατέκτησαν τον τίτλο για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια και θα στοχεύσουν στην επιστροφή τους στη Γ’ Εθνική μέσω των μπαράζ ανόδου! Ο ΑΟΤ είχε την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 95 γκολ και τη 2η καλύτερη άμυνα με 19 γκολ παθητικό. Πρώτος σκόρερ και ηγέτης της ομάδας ο Νίκος Μεταξάκης με 34 γκολ.

Α2 ΕΠΣΗ – 1ος Όμιλος – Ζαρός

Ίσως η πιο σκληρή μάχη για την κατάκτηση της κορυφής να έγινε στον 1ο όμιλο της Α2 ΕΠΣΗ, οπού Ζαρός και Ανάληψη βάδιζαν όλη τη χρονιά χέρι-χέρι Τα πάντα κρίθηκαν στο μεταξύ τους ντέρμπι για την προτελευταία αγωνιστική, με τους «πράσινους» να επικρατούν με 1-0, αποτέλεσμα που τους χάρισε τον τίτλο και την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία μετά από τέσσερα χρόνια! Το σύνολο του Φάνη Χαλκιαδάκη μέτρησε 23 νίκες σε 26 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ είχε και την καλύτερη επίθεση με 89 τέρματα. Κορυφαίος σκόρερ της ομάδας, αλλά και της κατηγορίας, ο ζαριανός, Βασίλης Ξεκαρδάκης με 27 γκολ.

Α2 ΕΠΣΗ – 2ος Όμιλος – Ασήμι

Πρωταθλητή από τη Μεσσαρά είχαμε και στον 2ο όμιλο της Α2 ΕΠΣΗ, αφού το Ασήμι κατέκτησε σχετικά άνετα τον τίτλο, όντας μάλιστα η πρώτη ομάδα που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια, αφήνοντας αρκετά πίσω κάθε ανταγωνισμό. Μάλιστα με αυτή την επιτυχία η ομάδα του Νίκου Φανουράκη πανηγύρισε την ιστορική επιστροφή στην Α1 μετά από 21 χρόνια! Το Ασήμι έχει την καλύτερη επίθεση (μαζί με την Αγ. Βαρβάρα), τη διαφορά όμως την έκανε η άμυνα του, έχοντας δεχτεί 20 γκολ λιγότερα από τη 2η καλύτερη αμυντική λειτουργία της κατηγορίας. Κορυφαίος σκόρερ για την ομάδα ο Γιάννης Ρεμούνδος με 18 γκολ.

Β1 ΕΠΣΗ – Χαραυγή

Η Χαραυγή σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας της στη Β1 ΕΠΣΗ. Η ομάδα του Μιχάλη Δεληγιάννη κέρδισε όλα τα φετινά της παιχνίδια και με επιδόσεις ρεκόρ, 143 γκολ και 11 κατά έφτασε απόλυτα δίκαια στην κορυφή. Κατά βούληση σκόραρε ο πρώτος σκόρερ της Χαραυγή και όλων των φετινών κατηγοριών, Χρήστος Νικολάου, που έχει 59 γκολ.

Β2 ΕΠΣΗ – Μαραθώνας

Από την αρχή της σεζόν η ομάδα των Καλεσσών μπήκε σε θέση οδηγού και παρότι Θέρισσος και Κουνάβοι προέβαλαν μεγάλη αντίσταση, ο Μαραθώνας έφτασε στον τίτλο, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Μάλιστα το σύνολο του Μάκη Λυκούδη γνώρισε μόνο μία ήττα σε όλη τη σεζόν, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως πέτυχε 110 γκολ! «Βαρύ πυροβολικό» ο Βασίλης Βατσινάς, που έμοιαζε ασταμάτητος με 48 τέρματα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P