«Βαριά καμπάνα» περιμένει τον Ηρόδοτο!

Μπορεί στον Ηρόδοτο επισήμως να δηλώνουν «άγνοια» για τη μη συμμετοχή της ομάδας στο Κύπελλο Ελλάδος, όμως οι ποινές που θα επιβληθούν είναι «βαριές» για το σύλλογο της Νέας Αλικαρνασσού, που πλέον κινδυνεύει να χάσει τη πρεμιέρα της Super League 2, άνευ αγώνος!

Σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδος, εάν μία ομάδα της Super League 2 δεν δηλώσει συμμετοχή στον θεσμό, τότε της επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 39, παράγραφο 2 του ΚΑΠ.

Κύπελλο Ελλάδος: Δεν δήλωσε συμμετοχή ο Ηρόδοτος, κανονικά ο Εργοτέλης!

ADVERTISING

Τι λέει όμως ο ΚΑΠ;

Η ομάδα Super League 2, που δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδος, τιμωρείτε με χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ, ενώ «χάνει» και άνευ αγώνος το πρώτο επίσημο αγώνα του πρωταθλήματος που δικαιούται να μετέχει.

ADVERTISING

Ουσιαστικά, ο Ηρόδοτος κινδυνεύει με την παραπάνω τιμωρία και πλέον θα κληθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία είναι αρμόδια να επιβάλλει την ποινή.

Μένει βέβαια να αποσαφηνιστεί εάν πρόκειται για λάθος των ανθρώπων του συλλόγου ή ένα ακόμα λάθος των ανθρώπων της ΕΠΟ, που μην ξεχνάμε, στην 1η φάση, είχαν προχωρήσει σε κλήρωση με ομάδα που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, που έφερε ως συνέπεια την εκ νέου κλήρωση.

Το άρθρο 39, παράγραφος 2 του ΚΑΠ, αναφέρει χαρακτηριστικά:

ADVERTISING

«Η μη υποβολή δήλωσης συμμετοχής ή η υποβολή δήλωσης με όρους, συνεπάγεται τον αποκλεισμό της ομάδας από το Κύπελλο Ελλάδος, παράλληλα επισύρει, με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, όπου παραπέμπεται, την επιβολή χρηματικής ποινής είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) για την Super League 1, δέκα πέντε χιλιάδων ευρώ (15.000) για την Super League 2 και τριών χιλιάδων (3.000) Ευρώ για τις κυπελλούχες ομάδες των ΕΠΣ, καθώς και την απώλεια (με τέρματα 0-3 υπέρ της αντιπάλου ομάδος) του πρώτου επίσημου αγώνα του πρωταθλήματος που δικαιούται να μετέχει η υπαίτια ομάδα».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Click to Hide Advanced Floating Content