Μιχάλης Φραγκουλάκης: Ένα όνομα, μία ολόκληρη ιστορία…

Η «είδηση» της αποχώρησης του Μιχάλη Φραγκουλάκη από το ποδόσφαιρο, σίγουρα κάποιους μπορεί και να τους παραξένεψε, καθώς τη φετινή σεζόν, παρά τα 41 χρόνια, ήταν ιδιαίτερα καθοριστικός, δείχνοντας πως και σε αυτή την ηλικία, μπορεί αναμφίβολα να κάνει τη διαφορά και εάν το ήθελε, να αγωνιστεί αρκετά ακόμη χρόνια.

Ο Μιχάλης Φραγκουλάκης, επί της ουσίας, είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, μάλιστα ήταν κάτι που το σκεφτόταν από το περυσινό καλοκαίρι, όπως είχε υποστηρίξει και στην εκπομπή «Το «Κ» το ΚΑΛΟ» πριν από περίπου πέντε μήνες.

ADVERTISING

Στην τοποθέτησή του, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων «ήμουν σε σκέψεις να σταματήσω το ποδόσφαιρο το καλοκαίρι, θεωρώ πως έχω γεμίσει σαν ποδοσφαιριστής, θα το αγαπάω και θα το υπηρετώ όσο μπορώ το ποδόσφαιρο», ενώ σε ερώτηση εάν γύρισε στον Ηρόδοτο για να κλείσει την καριέρα του, είχε πει: «έτσι έχω πει, αλλά ποτέ μην λες ποτέ, κάποια στιγμή όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν».

Στην πλούσια καριέρα του, ο Μιχάλης Φραγκουλάκης «κατέγραψε» 155 συμμετοχές στην Α Εθνική κατηγορία, κυρίως με τις φανέλες του Εργοτέλη, του ΟΦΗ και του Αστέρα Τρίπολης, ενώ είχε 13 συμμετοχές στη Β Εθνική κατηγορία με τη φανέλα του Ηροδότου και αμέτρητες συμμετοχές σε Γ Εθνική με ομάδες όπως ο ΠΟΑ, ο Κισσαμικός, ο Πόρος, ο Γιούχτας και ο Αλμυρός.

ADVERTISING

Το “ντεμπούτο” του σε επαγγελματικό επίπεδο, το έκανε στις 27 Αυγούστου του 2006, στο παιχνίδι Ξάνθη-Εργοτέλης, αγωνιζόμενος ως αλλαγή, ενώ σε επίπεδο Α Εθνικής, η ομάδα κόντρα στην οποία σκόραρε τα περισσότερα γκολ είναι η ΑΕΚ, σκοράροντας τέσσερις φορές κόντρα στους “κιτρινόμαυρους” με τη φανέλα του Εργοτέλη.

Τη φετινή χρονιά, αγωνίστηκε σε 27 αναμετρήσεις πρωταθλήματος, μετρώντας 2221 λεπτά και πετυχαίνοντας 10 γκολ. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως ο Μιχάλης Φραγκουλάκης, δεν φόρεσε σήμερα για τελευταία φορά τη φανέλα του Ηροδότου, καθώς ακολουθεί και το Final Four του Κυπέλλου ΕΠΣΗ, όπου έχει προκριθεί ο Ηρόδοτος, απλά αγωνίστηκε για τελευταία φορά, στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ