Ξέσπασμα Πλούταρχου Κουτεντάκη για το Μητρώο: «Είναι δυνατόν να διαλύεις μία ομάδα για ένα κουμπί;» (vid)

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Γιώργος Πλούταρχος Κουτεντάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του GRANDSPORT, «Το «Κ» το Καλό» και ξέσπασε για το θέμα του Μητρώο της ΓΓΑ που ταλαιπωρεί τις ομάδες του Ηρακλείου. Τι είπε για Τυμπάκι και Μινωική.

Ο Πλούταρχος Κουτεντάκης χαρακτήρισε πολύπλοκο το Μητρώο, λέγοντας πως έχει δημιουργήσει μόνο προβλήματα στις ομάδες. Για την περίπτωση της Μινωικής δήλωσε αισιόδοξος πως μπορεί να βρεθεί λύση και η ομάδα να αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα της Α1.

Μιλώντας για το θέμα του Τυμπακίου τόνισε πως είναι τρελό να μην μπορεί να αγωνιστεί επειδή δεν πατήθηκε ένα κουμπί, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε. Ο Πλ. Κουτεντάκης είπε πως είναι μεγάλη αδικία αυτό που συμβαίνει με τον ΑΟΤ, ενώ κάλεσε για απλοποίηση του Μητρώου ώστε να μην διαλυόνται με αυτό τον τρόπο ιστορικές ομάδες.

ADVERTISING

Παράλληλα έκανε το δικό του σχόλιο για το πρωτάθλημα της Α1 που ξεκίνησε, ενώ αναφέρθηκε στην Α2 και για το αν θα προκύψουν νέα θέματα με ομάδες της κατηγορίας.


Για το Μητρώο και τα θέματα των ομάδων του Ηρακλείου: «Σε όποια θέμα αφορά την ΕΠΣΗ πάντα τα βγάζουμε εις πέρας και σαν διοίκηση προσπαθούμε να μην υπάρχουν προβλήματα ή όταν υπάρχουν να είναι μειωμένα και σε μικρό ποσοστά.

Αυτό που γίνεται με τον Μητρώο δεν αφορά την ΕΠΣΗ, είναι κάτι που συμβαίνει από το 2019 το οποίο μόνο προβλήματα έχει δημιουργήσει. Δεν μπορούν να βάζουν ταφόπλακα σε σωματεία με πολλά χρόνια παρουσίας και ιστορίας.

ADVERTISING

Όσον αφορά τη Μινωική πιστεύουμε από αυτά που ακούμε πως είναι θέμα ημερών να λυθεί το πρόβλημα. Έχω πάει στην Αθήνα με πολλές συναντήσεις με τον κ. Αντωνίου, τη ΓΓΑ, τον κ. Μπαλτάκο και Δημητρίου και δεν έχουμε βρει άκρη με το Μητρώο.

Το Τυμπάκι είναι μία ομάδα με 70 χρόνια ιστορίας, εγώ έχω μεγαλώσεις με αυτή την ομάδα και έχω παίξει εκεί για πολλά χρόνια. Και έρχεται και σου λέει η ΓΓΑ πως επειδή δεν πάτησε ένα κουμπί, το σωματείο διαλύεται; Μία ομάδα 7ο ετών, με ακαδημίες, με ρόστερ 30 ποδοσφαιριστές να διαλυθεί επειδή έγινε ένα λάθος. Έχουμε τρελαθεί τελείως;

Βεβαίως αν δεν είναι νόμιμο ένα σωματείο να μην αγωνιστεί όμως  δεν μπορείς να βάζεις ταφόπλακα σε ένα σωματείο. Αυτά που γίνονται εδώ και τέσσερα χρόνια πρέπει να τα δουν. Θέλουμε τα παιδιά στο ποδόσφαιρο ή τα σπρώχνουμε αλλού; Ο κ. Βρούτσης ο υπουργός πρέπει να το δει. Θεωρώ πως πρέπει να αφήσουν ανοικτό το Μητρώο, οι ομάδες να καταθέτουν τα χαρτιά του και αν είναι νόμιμες να παίζουν ποδόσφαιρο.

ADVERTISING

Δεν γίνεται για ένα κουμπί να μην παίξεις μπάλα, θα τρελαθούμε;».

Ποιο είναι το πρόβλημα το Τυμπακίου: «Επειδή τον Φεβρουάριο του 2023 δεν μπήκε κάποιος άνθρωπος στην πλατφόρμα να πατήσει ένα κουμπί, τώρα δεν έχει δικαίωμα να παίξει μπάλα, παρότι άνοιξε ξανά το Μητρώο. Θα τρελαθούμε τελείως.

Εδώ ακόμα και στη Super League 1 και 2 που οι ομάδες καταθέτουν φάκελο αδειοδότησης, αν γίνει κάποιο λάθος υπάρχουν ποινές, δεν σου λένε ότι διαλύεις. Βάλε μία ποινή, μία τιμωρία. Το Τυμπάκι είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο, με διοίκηση και το διαλύεις για το enter. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα.

ADVERTISING

Το Τυμπάκι έχει πάει δικαστικά, δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να πω ποια θα είναι η κατάληξη. Ευελπιστούμε πως θα έχει θετική εξέλιξη για όλα τα σωματεία. Διαλύουμε τα σωματεία; Τι κάνουμε; Που θέλουμε τα παιδιά, στα γήπεδα ή αλλού; Μεγαλή αδικία, όπως ήταν και πέρυσι με τη Θέρισο, τους Κουνάβους, τους Νέους Ηροδότου, τον Πήγασο. Δεν μπορούμε να διαλύσουμε τα σωματεία. Ας απλοποιήσουμε το Μητρώο, να το αφήσουμε ανοικτό, να δούμε τι χρειάζεται κάθε ομαδα, να μπορεί να καταθέτει ο ερασιτέχνης παράγοντας να καταθέτει τα έγγραφα και αν είναι οκ να παίζει μπάλα, έτσι είναι το σωστό και οι πιο πολύ πρόεδροι ενώσεων σε όλη την Ελλάδα αυτό πιστεύουν. Εμείς δεν είμαστεκράτος, άλλοι κάνουν κουμάντο. Εμείς σαν ΕΠΣΗ θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο γιατί θέλουμε οι ομάδες να παίζουν ποδόσφαιρο».

Για προσδοκίες της ΕΠΣΗ από το πρωτάθλημα της Α1: «Η ΕΠΣΗ κάθε χρόνο έχει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και φέτος θα είναι ανταγωνιστικό με δυνατές ομάδες. Είδατε τον Ποσειδώνα; Πιστεύως πως το επίπεδο είναι σε υψηλό επίπεδο πανελλαδικά, γιατί παρακολουθώ κι άλλα πρωταθλήματα και πιστέψτε μας πως το δικό μας είναι πολύ ψηλά».

Για την Α2 και αν θα προκύψουν προβλήματα με ομάδες: Πιστεύω πως όλα τα προβλήματα είναι διαδικαστικά, αλλά εδώ δεν βρίσκουν άκρη οι νομικοί. Πάντως μας διαβεβαίωσαν πως είναι θέμα ημερών να πάρουν την έγκριση από την Περιφέρεια και να μπορέσουμε και εμείς από τη σεριά μας να ορίσουμε τα παιχνίδια. Ελπίζουμε και πιστεύουμε η ιστορία να έχει αίσιο τέλος και να πάνε όλα καλά.

Για την νταλία «αγάπης» της ΕΠΣΗ: «Θέλουμε να βοηθήσουμε κάποιους συνανθρώπους μας που έχουν τεράστια προβλήματα. Ευχαριστώ όλους τους αρωγούς αυτής της προσπάθειας. Ετοιμάζουμε νέα νταλίκα για τις ομάδες που είναι εκεί. Από τις πληροφορίες που έχω, όλος ο νομός και όλη η Κρήτη είναι επί ποδός για πολλές ακόμα νταλίκες για να δείξουμε ότι είμαστε έμπρακτα δίπλα στους ανθρώπους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».Click to Hide Advanced Floating Content