Τηγανίτης: «Δεν υπάρχει ουσιαστική κρατική μέριμνα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό»

Ο Τηγανίτης τοποθετήθηκε για την κρατική επιδότηση από το Μητρώο.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο του αναφέρει πως δεν υπάρχει ουσιαστική μέριμνα από το κράτος για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, καθώς όπως αναφέρει, οι ελεύθεροι και καλά συντηρημένοι χώροι για άθληση είναι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι.

Παράλληλα τα χρήματα που παρέλαβε από την ΓΓΑ, θα διατεθούν για δικαστικά έξοδα που έχουν επωμιστεί άτομα που ανήκουν στον χώρο που εκπροσωπεί ο Τηγανίτης.

ADVERTISING

Η ανακοίνωση του αναφέρει: «Περί κρατικής επιδότησης και Μητρώου

Έχοντας αναλύσει σε παλαιότερο κείμενό μας το ρόλο που καλείται να παίξει το νεοσύστατο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, πλέον αισθανόμαστε την ανάγκη να τοποθετηθούμε λίγο εκτενέστερα και σε ό,τι αφορά τις επιδοτήσεις που δόθηκαν μέσω του Μητρώου.

Ο Τηγανίτης, ως αυτοοργανωμένο εγχείρημα, λειτουργεί με βάση τη στήριξη του κόσμου που τον ακολουθεί και τον αποτελεί. Η επιβίωσή του λοιπόν δεν εξασφαλίζεται από χορηγούς, παράγοντες ή κρατικές επιδοτήσεις αλλά μέσω της ελεύθερης συνεισφοράς των ανθρώπων που θέλουν να συνεχίσει τη δράση του και το καταφέρνει πολύ καλά εδώ και 8 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, μετά από εκτενή συζήτηση στη συνέλευσή μας, αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε τα χρήματα που μας δόθηκαν από το Μητρώο κι εξηγούμε γιατί.

ADVERTISING

Σίγουρα προβληματιστήκαμε ως συλλογικότητα ως προς το πώς διαχειριζόμαστε μια κρατική επιδότηση. Από τη μία, αντιλαμβανόμαστε πως με αυτήν την κίνηση το κράτος αποσκοπεί αφενός στο να κανονικοποιήσει ένα καθεστώς α. επιβράβευσης σε όσες ομάτηγανιτηςδες πειθαρχούν σ’ αυτό αλλά και β. οικονομικής εξάρτησης από αυτό και αφετέρου να διατυμπανίσει το πόσο πολύ ενδιαφέρεται για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Εμείς θεωρούμε ότι το ενδιαφέρον αυτό είναι πρόσκαιρο και αποσπασματικό. Δεν υπάρχει ουσιαστική κρατική μέριμνα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, καθώς οι ελεύθεροι και καλά συντηρημένοι χώροι για άθληση είναι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι.

Η απαξίωση και εγκατάλειψη των δημόσιων αθλητικών υποδομών δεν είναι τυχαία, καθώς απώτερος σκοπός είναι η μονοπώληση (και) του αθλητισμού από ιδιώτες. Δεν τρέφουμε λοιπόν αυταπάτες ότι η επιδότηση αυτή θα λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κι έτσι αποφασίσαμε εσκεμμένα να μην αξιοποιήσουμε τα χρήματα της επιδότησης για τα όποια λειτουργικά και πρακτικά έξοδα της ομάδας.

ADVERTISING

Από την άλλη, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι τα χρήματα αυτά δεν είναι ένα αμελητέο ποσό, το οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο σε πολλές περιστάσεις.

Αποφασίσαμε λοιπόν να το αξιοποιήσουμε για δικαστικά έξοδα που έχουν επωμιστεί συντροφικά άτομα λόγω της πολιτικής τους δράσης, όπως η εναντίωση στην ιδιωτικοποίηση και στον εξευγενισμό των ελάχιστων ελεύθερων και δημόσιων χώρων που έχουν απομείνει στην πόλη, μεταξύ άλλων.

Η αλληλεγγύη κι η αυτοοργάνωση είναι τα όπλα μας!

ADVERTISING

Τηγανίτης Α.Σ.Η.».

Τα σχόλια είναι κλειστά.