Τελειώνει όπως ξεκίνησε το… ταξίδι ο Γιούχτας

Ο Γιούχτας ολοκληρώνει την παρθενική του χρονιά στις επαγγελματικές κατηγορίες την ερχόμενη Τετάρτη 22 Μαΐου, υποδεχόμενος στις Αρχάνες τον Διαγόρα, αντίπαλο που αντιμετώπισε και στην πρεμιέρα του στη Super League 2.

Οι «πράσινοι» θα έχουν να υπερηφανεύονται πως στο πρώτο ματς της ιστορίας τους στις επαγγελματικές κατηγορίες, ξεκίνησαν με νίκη το… ταξίδι, επικρατώντας στις 24 Σεπεμβρίου του Διαγόρα στο «Βουζουνεράκειο» της Ιεράπετρας με 2-0, με τέρματα των Αλεξόπουλου (27′) και Ροβίθη (59′).

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε στο τελευταίο του παιχνίδι στο πρωτάθλημα, να υποδεχθεί ξανά τους Ροδίτες, αυτήν την φορά στις Αρχάνες, κλείνοντας την πρώτη του χρονιά στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Τα στοιχεία του πρώτου ματς:

[jsCumatchshrtMatchDetails match_id =”362083″]

[jsCumatchshrtMatchAnalytics match_id =”362083″]

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή πολύ δυνατά στο ματς, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Μπουτσάκη στο 8’ έπειτα από γύρισμα του κορυφαίου στην αναμέτρηση, Μάρτσι. Νέα σημαντική στιγμή στο 12΄με τον Νοικουράκη να βγαίνει σε θέση βολής, αλλά τον εξαιρετικό Σηφάκη να αποκρούει. Ο νεαρός, δανεικός γκολκίπερ από τον ΟΦΗ, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο ντεμπούτο του.

Η πίεση του Γιούχτα απέδωσε, καθώς στο 29΄ ο Μάρτσι βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Μάρτσι ο οποίος με άψογη κεφαλιά πέτυχε το πρώτο γκολ του Γιούχτα σε επαγγελματική κατηγορία.

Η έντονη ζέστη που επικράτησε στην Ιεράπετρα όπως είναι λογικό έριξε τον ρυθμό του αγώνα, με τον Γιούχτα πάντως να διατηρεί τον έλεγχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα των Αρχανών σκόραρε ξανά στο 57’ σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη της. Ο Νοικυράκης με άψογο τελείωμα έκανε το 2-0, έπειτα από νέα ασίστ του Μάρτσι, που έδειξε πως μπορεί να προσφέρει πολλά στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Διαγόρας προσπάθησε από την πλευρά του να επιστρέψει στο ματς, πήρε την κατοχή της μπάλας και είχε ορισμένες φάσεις, όμως ο Πρινιωτάκης και η άμυνα του Γιούχτα ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε για να διατηρήσουν μία νίκη, ιστορικής και όχι μόνο σημασίας για το σύνολο του Νίκου Σουργιά που ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά. Τελευταία φάση για τον Γιούχτα στο 95′ με τον Γκίνη να πλασάρει από κοντά και τον Σηφάκη να σώζει την ομάδα του από το 3-0.

[jsCumatchshrtMatchLineups match_id =”362083″]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P