Γ. Κοκολάκης: «Ομαδική δουλειά το αποτέλεσμα, ακόμα πιο δυνατοί στο μέλλον»

Στην προεδρία του ΑΟΑΝ θα παραμείνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Γρηγόρης Κοκολάκης, μετά και τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 20 Ιουνίου, όπου εκλέχθηκε εκ νέου στο Δ.Σ. της ομάδας του Αγίου Νικολάου, με τον ίδιο, μιλώντας στο Grandsport.gr να προαναγγέλλει την παραμονή του στον προεδρικό θώκο της ομάδας.

Ο Γρηγόρης Κοκολάκης, μίλησε στο Grandsport.gr, με αφορμή την επανεκλογή του ίδιου στο διοικητικό συμβούλιο, με τον νεαρό παράγοντα της ομάδας του Αγίου Νικολάου, να μιλάει και για τον Νίκο Σουργιά, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως είναι ικανοποιημένοι και θέλουν να παραμείνει στο «τιμόνι» της ομάδας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι το πρόσημο είναι θετικό, τόσο οικονομικά όσο και οργανωτικά, ενώ μίλησε και για τον Λάμπρο Μάρη, τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της ομάδας του Αγίου Νικολάου, ο οποίος βρίσκεται κοντά στη διοίκηση, χαρακτηρίζοντάς τον ως ποδοσφαιρικό του πατέρα.

Κύριε Κοκολάκη, συγχαρητήρια για την επανεκλογή σας, θα θέλαμε ένα σχόλιο τόσο για την δική σας επανεκλογή όσο και κάποιων μελών ακόμα που παραμένουν μαζί μ’εσάς στη διοίκηση.

«Ένα μεγάλο ποσοστό του συμβουλίου είναι από το παλιό Δ.Σ., ενώ προστέθηκαν και νέα άτομα, πιο νέοι από εμάς, που θεωρώ πως ήρθαν κοντά επειδή κάτι καλό συμβαίνει στην ομάδα και θέλησαν να γίνουν μέλη αυτής της προσπάθειας, μίας προσπάθειας που ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια και συνεχίζουμε ακόμα και σήμερα».

Θα παραμείνετε στην προεδρία;

«Λογικά ναι, την Πέμπτη θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο, όμως εάν εκφράσει κάποιος άλλος την επιθυμία να μπει μπροστά, είμαι ανοιχτός, να το συζητήσουμε να το δούμε».

Για τη παρουσία του Λάμπρου Μάρη, τόσο σε αγώνες του ΑΟΑΝ όσο και στη Γ.Σ.; Είναι κοντά στην προσπάθειά σας;

«Ο Λάμπρος ήταν σε όλες τις προσπάθειες κοντά, τόσο τη δική μας όσο και προηγούμενων διοικήσεων. Νομίζω μ’ εμάς έχει έρθει ακόμα πιο κοντά. Πιστεύω ότι βλέπει τη προσπάθεια που κάνουμε, βλέπει νέους ανθρώπους, βλέπει ανθρώπους που πάντα το «εγώ» είναι κάτω από το «εμείς», όπως θα πρέπει να συμβαίνει και σε μία ποδοσφαιρική ομάδα, το ίδιο συμβαίνει και στο συμβούλιο. Λειτουργούμε σαν μία ομάδα για το καλό της ομάδας, γι’αυτό προχωράει μπροστά αυτό το εγχείρημα, διότι πραγματικά, ο καθένας βάζει την ομάδα, πάνω απ’ όλα».

Σας συμβουλεύει;

«Ο Λάμπρος με έχει βοηθήσει στο ποδόσφαιρο ακόμα και όταν ήμουν ποδοσφαιριστής ακόμα. Με βοήθησε πάρα πολύ, θα τον χαρακτήριζα και ως ποδοσφαιρικό μου πατέρα. Όσο αναφορά την ομάδα, νομίζω ότι όλοι μεγαλώσαμε με αυτόν, εκείνος ήταν που μεγάλωσε τον ΑΟΑΝ. Οι επιτυχίες έχουν το ονοματεπώνυμό του, όπως φυσικά και κάποιων ακόμα παραγόντων που ήταν στις διοικήσεις. Πάντα η συμβολή του είναι τεράστια και θετική και τις συμβουλές του τις ακούμε πάντα, γιατί ξέρουμε, ότι θέλει το καλό της ομάδας».

Τι είναι αυτό που περιμένετε να δείτε από τα νέα μέλη της διοίκησης;

«Δεν περιμένω να δω πολλά σε πρώτη φάση, διότι ο στόχος μας είναι αυτά τα άτομα που έχουν μπει και πλαισιώνουν τη προσπάθεια αυτή, να μπουν σιγά-σιγά στο κλίμα, να δουν πως λειτουργεί το σωματείο και μέσα από αυτή τη διαδικασία και τη καθημερινότητα να βρει ο καθένας το ρόλο του και που μπορεί να βοηθήσει στο 100%. Εμείς τη πρώτη χρονιά, κάναμε πολλά λάθη, γιατί θέλαμε όλοι, να τα κάνουμε όλα. Αυτό δεν γίνεται, ο καθένας πρέπει να έχει τον ρόλο του, όπως και σε μία ομάδα, το ίδιο και σε μία διοίκηση. Θα περιμένουμε λίγο, να δούμε που είναι ο καθένας καλός και που έχει διάθεση να βοηθήσει για να πάρει η ομάδα το 100% του καθενός».

Θα θέλαμε να μας κάνετε και έναν απολογισμό για την διοίκηση σας.

«Όσο αναφορά τον οικονομικό απολογισμό, έχουμε θετικό πρόσημο, διότι αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ταμείο στην άκρη και είναι όλα πληρωμένα-τακτοποιημένα και έχουμε θετικό πρόσημο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όσο αναφορά τα οργανωτικά, νομίζω ότι παραλάβαμε μία ομάδα που ήταν στο μηδέν πραγματικά. Χωρίς γήπεδο, χωρίς αποδυτήρια, χωρίς τίποτα, υπήρχαν, αλλά ήταν σε κακή κατάσταση. Τη πρώτη μας χρονιά, μαζί με τον Δήμο, τρέξαμε το γηπεδικό, φτιάξαμε τον αγωνιστικό χώρο και ακολούθησε η κερκίδα, η οποία μπορεί να είχε να ανακαινιστεί πάνω από 20 χρόνια, ίσως ήταν επί των ημερών του Λάμπρου Μάρη.

Πάντα οι προσπάθειες έγιναν με τη βοήθεια του κόσμου και του Δήμου, ανακαινίσαμε και τα αποδυτήρια και πλέον παρέχουν όλα όσα χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και το κορυφαίο για εμένα, επειδή ποτέ δεν το είχε η ομάδα, είναι τα γραφεία, εκεί όπου πλέον γίνονται οι συνεδριάσεις, οι συναντήσεις και έχουν συγκεντρωθεί και κειμήλια της ομάδας, κύπελλα και φωτογραφικό υλικό. Οργανώσαμε και τα τμήματα υποδομής, πλέον αριθμούν 130 παιδιά αυτή τη στιγμή ενώ έχουμε και ομάδα στη Β’ τοπική κατηγορία, η οποία αποτελεί την «συνέχεια» της ακαδημίας μας για τα παιδιά από 15 ετών και άνω, ενώ προωθήθηκαν και τέσσερα παιδιά στην πρώτη ομάδα.

Έχουμε μπει στο μητρώο αλλά εκκρεμεί η αθλητική αναγνώριση, για την οποία χρειαζόμαστε μία υπογραφή, είμαστε ένα βήμα πριν από αυτό.

Για τον προπονητή της ομάδας κ. Νίκο Σουργιά, είστε ικανοποιημένοι; Θα παραμείνει στην ομάδα;

«Είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο επαφής. Νομίζω είμαστε πολύ κοντά και θεωρώ ότι πρέπει απλά να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες και να προχωρήσουμε. Είμαστε ικανοποιημένοι, έχει 100% μεγάλη συνεισφορά στο περυσινό επίτευγμα και όλοι θέλουμε να παραμείνει».

Ποιοι είναι οι στόχοι του ΑΟΑΝ τη νέα σεζόν;

«Ο προσωπικός στόχος, που έχω ζήσει τα πάντα με αυτήν την ομάδα και ως προπονητής και ως ποδοσφαιριστής, είναι να κερδίζουμε κάθε Κυριακή. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος στόχος. Όταν πραγματοποιείς αυτόν τον στόχο, φτάνεις ψηλά και τα πράγματα έρχονται μόνα τους, όπως έγινε και πέρυσι. Δεν θέτουμε μακροχρόνιους στόχους, κοιτάμε το τώρα και κάθε μέρα να κερδίζουμε».

Έχετε περάσει απ’ όλα τα «πόστα» σχεδόν του ΑΟΑΝ, παίκτης, προπονητής και τα τελευταία χρόνια, πρόεδρος, τι σημαίνει για εσάς ο ΑΟΑΝ;

«Για μένα είναι πάνω απ’ όλα αυτό το σωματείο. Οι θέσεις που έχω περάσει, αυτή που διαχειρίζομαι αυτή τη στιγμή, είναι η πιο δύσκολη απ’ όλες, είναι σαν να έχεις μία επιχείρηση που έχει 50 εργαζομένους και στο τέλος του μήνα θα πρέπει όλα να είναι τακτοποιημένα. Είναι μεγάλο το άγχος, γιατί τα έσοδα για να τα μαζέψεις, θα πρέπει να κάνεις μεγάλο αγώνα και είναι και στη διάθεση-ευχέρεια της αγοράς να στα παρέχουν, άρα και το πως θα κινηθείς εσύ. Είναι το πιο δύσκολο πόστο που έχω αναλάβει.

Όσο αναφορά τώρα το παραγοντικό γενικότερα, είμαι νέος και αυτό που έχω να πω σε παιδιά που παίζουν ποδόσφαιρο ή είναι προπονητές, ότι άφοβα θα πρέπει να βγουν μπροστά και να μπουν σε διοικήσεις. Βλέπουμε το φαινόμενο ανθρώπων που δεν γνωρίζουν από ποδόσφαιρο και στο τέλος τα κάνουν… να μην πω πως, λόγω του ότι δεν γνωρίζουν. Θέλει αρκετό τρέξιμο για να το φέρεις εις πέρας και να αγαπάς αυτό που κάνεις».

Πέραν των αγωνιστικών, ποιοι είναι οι διοικητικοί σας στόχοι;

«Το σωματείο να είναι καθαρό και οργανωμένο και κάθε μέρα, να κάνει ένα βήμα μπροστά σε όλους τους τομείς».