Γεωργιάδης: Ασφαλώς είναι λόγος απόλυσης ο μη εμβολιασμός – Δικαστικό ζήτημα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ότι θα μπορούσε μια επιχείρηση να επικαλεστεί τον μη εμβολιασμό ως λόγο απόλυσης, αν ο εργαζόμενος δουλεύει σε ένα κρίσιμο σημείο.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο απόλυσης εργαζομένου, σε περίπτωση που αρνηθεί να κάνει εμβόλιο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο υπουργός Ο Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι πρόκειται για δικαστικο ζήτημα, αφού η κυβέρνηση δε θα νομοθετήσει σχετικά με αυτό, αφού δεν την αφορά.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «αν ζητάτε τη γνώμη μου ασφαλώς και θα μπορούσε μια επιχείρηση να επικαλεστεί τον μη εμβολιασμό ως λόγο απόλυσης, αν ο εργαζόμενος δουλεύει σε ένα κρίσιμο σημείο για την επιχείρηση αυτή».

ADVERTISING

Ο ίδιος σημείωσε ότι «Θα ήταν καταστροφική για την οικονομία μια νέα καραντίνα σε περίπτωση τέταρτου κύματος της πανδημίας και θα πρέπει να αποφευχθεί μέσω των εμβολιασμών» και υποστήριξε ότι η πανδημία θα τελειώσει, αν φτάσουμε στο 80% εμβολιασμένων. Ανέφερε ακόμα ότι η χώρα μας έχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμών στον κόσμο και έχει ως στόχο είναι να μην πέσει αυτός ο ρυθμός.

Περισσότερες ελευθερίες το επόμενο διάστημα για τους εμβολιασμένους

Τη βεβαιότητά του ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας, αφού με πρωθυπουργική εντολή δόθηκαν στην Επιτροπή Βιοηθικής ερωτήματα που αφορούν την μείωση των μέτρων προστασίας για τους εμβολιασμένους, εξέφρασε ο κ. Γεωργιάδης.

ADVERTISING

Ο ίδιος τόνισε ότι τον ενοχλεί η λέξη «προνόμια» και ανέφερε ότι είναι λογικό, όταν κάποιος δεν είναι εμβολιασμένος, να πρέπει τηρεί περισσότερα μέτρα προστασίας, σε αντίθεση με τους εμβολιασμένους που κινδυνεύουν λιγότερο και άρα μπορούν να έχουν λιγότερα μέτρα προστασίας.

«Όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του εμβολίου ως δυνατότητα για όλους, τότε προφανώς η κυβέρνηση όπως και όλα τα κράτη του κόσμου, θα ρυθμίσουμε το πώς θα γίνεται η κοινωνική κινητικότητα βάσει κινδύνου», σημείωσε.

Astrazeneca και εμβολιασμοί

ADVERTISING

Όσον αφορά στις επικρίσεις και τα σχόλια για την απόφαση να μην εμβολιάζονται με το σκεύασμα της AstraZeneca οι κάτω των 60 ετών, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι οι επιστημονικές αποφάσεις δεν μπορούν να ερμηνευτούν με όρους πολιτικής ή επικοινωνίας. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ποτέ η κυβέρνηση δεν πήρε αποφάσεις για τα εμβόλια, αφού όλες οι οδηγίες προέρχονται από τους επιστήμονες της επιτροπής εμβολιασμών. Τόνισε ακόμα ότι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης έχουν αλλάξει πολλές φορές καθ’ οδόν οι αποφάσεις για τους εμβολιασμούς.

«Δεν είναι αποφάσεις των πολιτικών, είναι αποφάσεις των επιστημόνων. Για την καλή επιδημιολογική εικόνα που έχουμε σήμερα, για το γεγονός ότι η Ελλάδα πλέον είναι πράσινη, για το γεγονός ότι χθες είχαμε μόνο 400 κρούσματα και ούτω κάθε εξής, έχετε συμβάλει και εσείς και όλες οι εκατοντάδες χιλιάδες που κάνατε το εμβόλιο AstraZeneca. Είναι τόσο απλό», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή Ethnos.gr
Click to Hide Advanced Floating Content