Έρχεται και νέα παράταση του lockdown: Το σχέδιο της επιστροφής

Μετράμε αντίστροφα για την ανακοίνωση της παράτασης του lockdown, την ώρα που το άνοιγμα της αγοράς θα γίνει σταδιακά.

Το lockdown ήταν η λέξη που μας έμεινε περισσότερο από το 2020 και όλα δείχνουν ότι έχουμε μέλλον ακόμα μπροστά για την ξεφορτωθούμε το 2021. Τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, δεν φαίνεται να υπάρχει η περίπτωση άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Όπως είναι γνωστό, κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνονται οι ανακοινώσεις σχετικά με την άρση κάποιων μέτρων ή με την επιβολή κάποιων άλλων.

ADVERTISING

Στην χθεσινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ότι τουλάχιστον το αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί εδώ και 10 μέρες, θα αρθεί. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν η επιτροπή ανάψει το πράσινο… φως, θα έχουμε την Δευτέρα άνοιγμα κάποιων καταστημάτων, είτε με την μέθοδο του click away, είτε με αυτή του click in shop.

Το αν αυτό θα αφορά μόνο τα εμπορικά καταστήματα ή και αυτά της παροχής υπηρεσιών, είναι κάτι που θα ξεκαθαριστεί την Παρασκευή.

Από εκεί και πέρα, ανάλογα με το τί θα δείχνουν τα επιδημιολογικά στοιχεία, την επόμενη Δευτέρα, στις 25 Ιανουαρίου μπορεί να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές των λυκείων και μία εβδομάδα μετά οι υπόλοιποι μαθητές.

ADVERTISING

Όσον αφορά τώρα το SMS στο 13030 και την βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, αυτά θα μείνουν στην ζωή μας για αρκετό καιρό ακόμα. Θυμίζουμε οτι με την τελευταία απόφαση, αυτά ισχύουν μέχρι τις 18 Ιανουαρίου και αναμένεται να υπάρξει νέα παράταση.

Σίγουρα θα είναι μίας εβδομάδας, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει οτι στις 25 Ιανουαρίου θα μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι. Κάτι τέτοιο, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ενδεχομένως να γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου. Ωστόσο, προς το παρόν συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Πηγή gazzetta.gr