Η ΓΓΑ για τον στοιχηματισμό στο ΟΦΗ-Παναιτωλικός

Φάκελος για τον αγώνα ΟΦΗ – Παναιτωλικός 2-4 που διεξήχθη το Σάββατο 22/1, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστική της Super League, βρίσκεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας, έπειτα από καταγγελία που έγινε στην ΕΠΑΘΛΑ, την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατηγορούμενος είναι ο Παναιτωλικός καθώς αξιωματούχος του φέρεται να στοιχημάτισε να πάρει κίτρινη κάρτα ποδοσφαιριστής της ομάδας του.

Γ. Γεωργίου: «Σκάνδαλο με Παναιτωλικό στο παιχνίδι με ΟΦΗ, κινδυνεύει με υποβιβασμό»

ADVERTISING

Η ΓΑΑ πήρε επίσημα θέση για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής , σημειώνοντας πως:

Σχετικά με τον αγώνα της 22/01/2022 ΟΦΗ – Παναιτωλικός της SL1, από την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ) γνωστοποιούνται τα εξής:

ADVERTISING

Η σχετική καταγγελία, στην πλατφόρμα αναφορών της ΕΠΑΘΛΑ, σχετικά με αντικανονικό στοιχηματισμό για κίτρινη κάρτα σε παίκτη του Παναιτωλικού, έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 24/02/2022 και αμέσως ανατέθηκε η διερεύνησή της σε κλιμάκιο αξιολόγησης.

Την Παρασκευή 25/02/2022 ζητήθηκαν τα στοιχηματικά δεδομένα για τον συγκεκριμένο αγώνα από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).
Τη Δευτέρα 28/02/2022 ελήφθησαν τα στοιχεία από την ΕΕΕΠ. Την Τετάρτη 02/03/2022 ετοιμάστηκε από το κλιμάκιο αξιολόγησης το Πόρισμα, με χαρακτηρισμό για «προτεραιότητα άμεσης διερεύνησης».

Όπως προβλέπει ο Κανονισμός Αναφορών της ΕΠΑΘΛΑ, το Πόρισμα διαβιβάστηκε την Πέμπτη 03/03/2022 για πειθαρχική διερεύνηση στην ΕΠΟ (Integrity Officer).

ADVERTISING

Την ίδια ημέρα απεστάλη και στον Αθλητικό Εισαγγελέα για ποινική διερεύνηση. Έκτοτε, οι σχετικές διαδικασίες δρομολογούνται από τους αρμόδιους φορείς.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.