Επίσημο: ο νέος κανονισμός της FIFA για να μπει τέλος στο «πάρε-δώσε» δανεικών παικτών

Σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στην… απεριόριστη μετακίνηση ποδοσφαιριστών με τη μορφή δανεισμού, η FIFA έκανε γνωστό πως υπάρχει πια νέος κανονισμός για τον περιορισμό τους.

Οι αλλαγές που κάνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είναι πολύ σημαντικές και αναμένεται, φυσικά, να επηρεάσουν συλλόγους που συνήθιζαν είτε να δίνουν είτε να παίρνουν παίκτες δανεικούς.

Όπως, λοιπόν, έγινε γνωστό, η FIFA ορίζει πια πως κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα να αποκτά μόνο έξι ποδοσφαιριστές με τη μορφή δανεισμού ανά μεταγραφική περίοδο και ο ίδιος αριθμός θα ισχύει και για όσους επιθυμεί να παραχωρήσει.

ADVERTISING

Στόχος, φυσικά, είναι να περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των παικτών που παραχωρούνται ως δανεικοί ανά σεζόν, καθώς πολλές ομάδες επιλέγουν αυτό τον τρόπο για να αποφύγουν να ξοδέψουν χρήματα, αλλά να «γεμίσουν» το ρόστερ τους.

Ο νέος κανονισμός αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την σεζόν 2024-25, ωστόσο ήδη νωρίτερα θα υπάρξουν κι άλλοι περιορισμοί στον αριθμό των δανεικών: αρχικά θα είναι οκτώ και θα μειωθούν σε επτά την περίοδο 2023-24.

Σημειώνεται πως θα υπάρχει εξαίρεση για παίκτες κάτω των 21 ετών που έχουν γεννηθεί στην ίδια πόλη που εδρεύει η ομάδα τους.

ADVERTISING

Ο νέος κανονισμός, ο οποίος επρόκειτο αρχικά να τεθεί σε ισχύ από την σεζόν 2020-21 κάτι που δεν συνέβη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναμένεται να επικυρωθεί από το αρμόδιο συμβούλιο της FIFA.

Πηγή sdna.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.