Παρουσίασαν στο Δήμαρχο Χερσονήσου το νέο «Αθλητικό Σύλλογο Ευγένιος Γκέραρντ»

Ο γιος του Ευγένιου Γκέραρντ και η σύζυγος του εκλιπόντα, Κατερίνα Τραβαγιάκη, παρουσίασαν στον Δήμαρχο της Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκο, το νέο αθλητικό σωματείο, τον «Αθλητικό Σύλλογο Ευγένιος Γκέραρντ», ο οποίος θα εδρεύει στην Ελιά Πεδιάδος.

Ιδρύθηκε νέο σωματείο με το όνομα «Ευγένιος Γκέραρντ»

Πριν μερικές ημέρες, έγινε γνωστό πως ιδρύθηκε ένα νέο σωματείο με το όνομα «Αθλητικός Σύλλογος Ευγένιος Γκέραρντ», όπου θα συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ και σήμερα παρουσιάστηκε στον Δήμαρχο Χερσονήσου, το καινούργιο σωματείο, το οποίο έχει ως στόχο να συνεχίσει το όραμα του Ευγένιου Γκέραρντ, για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου από τις μικρές ηλικίες, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μανώλης Παπαδάκης.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Δήμου Χερσονήσου: «Το νέο «Αθλητικό Σύλλογο Ευγένιος Γκέραρντ» με έδρα την Ελιά Πεδιάδος του Δήμου Χερσονήσου παρουσίασαν στο Δήμαρχο Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκο ο γιος του Ευγένιου Γκέραρντ, Μανώλης Παπαδάκης και η σύζυγος του εκλιπόντα, Κατερίνα Τραβαγιάκη.
Ο Ολλανδός προπονητής, Ευγένιος Γκέραρντ που επέλεξε την Ελιά για κατοικία του τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του, κατέχει το ρεκόρ του μακροβιότερου προπονητή στον πάγκο ελληνικής ομάδας (ΟΦΗ) και αποτελεί μια από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ήθος και την αξία του αναγνώρισαν οι λάτρεις του λαοφιλούς αθλήματος και κέρδισε το σεβασμό και την εκτίμηση όλων.

«Το σωματείο αυτό έχει ως στόχο να συνεχίσει το όραμα του Ευγένιου για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου από τις μικρές ηλικίες, χωρίς άγχος και ανταγωνισμό, με σεβασμό πρωτίστως στα ίδια τα παιδιά και στο νεαρό της ηλικίας τους,» ανέφερε ο κ. Παπαδάκης. Στο άμεσο μέλλον, η ομάδα «Ευγένιος Γκέραρντ» θα μπορεί να λάβει μέρος στο επίσημο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηρακλείου, όπου θα συμμετέχουν παιδιά από την υπάρχουσα ακαδημία GERARDS – PAPADAKIS SOCCER ACADEMY, που έχει ως έδρα το Παγκρήτιο στάδιο και ίδρυσαν τον Σεπτέμβριο του 2016, ο ίδιος ο Ευγένιος Γκέραρντ με το Μανώλη Παπαδάκη. Στο εξής, τα παιδιά που ανήκουν στην ακαδημία θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για περισσότερα χρόνια και να συμμετέχουν στα τοπικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ.

«Σε πανελλήνιο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου το όνομα του Γκέραρντ για το ήθος του και την προσφορά του στο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες του δεν έχουν να πουν μόνο για το προπονητικό πρόγραμμα και το αγωνιστικό κομμάτι που τους «οδήγησε» ο Ευγένιος Γκέραρντ, αλλά κυρίως για το γεγονός ότι τους επηρέασε στη ζωή τους και τους βελτίωσε ως προσωπικότητες. Αυτό τον «αθλητικό πολιτισμό» που πρέσβευε ο Ευγένιος, καλωσορίζουμε στην Ελιά, στο χωριό του Δήμου μας που επέλεξε για σπιτικό του και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια υγιούς επαφής με τον αθλητισμό και ανύψωσης του αθλητικού ιδεώδους, «ευ αγωνίζεσθαι», δήλωσε ο κ. Σέγκος.»