Γ. Μαυρωτάς: «Επανεκκίνηση εφόσον το επιτρέψει η γενική εικόνα»

Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων άναψε το πράσινο φως μόνο στη Volley League γυναικών για να ξεκινήσει άμεσα αγώνες, και μπορεί τα υπόλοιπα αθλήματα (μπάσκετ γυναικών, πόλο, χάντμπολ, Football League, Γ’ Εθνική και τοπικά πρωταθλήματα) να έμειναν στον… πάγο, ωστόσο η απόφαση αυτή μπορεί να θεωρηθεί προάγγελος ότι σύντομα ο αθλητισμός θα επανέλθει στην κανονικότητα!

Πόσο σύντομα; Ενδεχομένως και από τις 7/2 που λήγει η ισχύς της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης που δημοσιεύτηκε ξημερώματα Σαββάτου 30/1.

Υπό ποιες προϋποθέσεις; Να το επιτρέψει η γενική εικόνα με τον κορωνοϊό η οποία θα πρέπει να βελτιωθεί σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί τώρα.

Ακόμα και τώρα όμως… «Ο αθλητισμός θα παραμείνει ζωντανός μέσα στην πανδημία. Ο αθλητισμός πλέον, με ελέγχους, με τεστ και οργανωμένα, μπορεί να ξεκινήσει εφόσον το επιτρέψει η γενική εικόνα, υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια ακόμη και τώρα» όπως δηλώνει ο Γιώργος Μαυρωτάς στο SDNA, ο οποίος βρέθηκε στην τηλεδιάσκεψη των λοιμοξιολόγων και παρουσίασε όλα τα στοιχεία.

Τα χρονικά περιθώρια όντως, υπάρχουν ακόμη και για το ποδόσφαιρο όπου η Football League και οι μικρότερες κατηγορίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, ούτε προπονήσεις. Κάτι τέτοιο όμως, μπορεί να γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου και να γίνει η σέντρα στα πρωταθλήματα στα μέσα Μαρτίου για να ολοκληρωθούν τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου.