Γ. Δωματάς: «Θέλω να πιστεύω πως πρώτος θα κόβει το νήμα ο ΠΟΑ»

Στο Ηράκλειο επιστρέφει μετά από περίπου έξι χρόνια ο Γιάννης Δωματάς που ήρθε σε συμφωνία με τον ΠΟΑ και θα φορέσει τη φανέλα του προσφυγικού σωματείου στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Ο Γιάννης Δωματάς, μίλησε στο Grandsport.gr και αναφέρθηκε τόσο στη νέα του ομάδα, όσο και στον Εργοτέλη, όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Αναμφίβολα, η προσθήκη του, ανεβάζει σημαντικά την ποιότητα του ρόστερ του ΠΟΑ, έχει αγωνιστεί σε ουκ ολίγες ομάδες, με πρωταγωνιστικούς στόχους και αυτό, είναι και κάτι που ανέφερε και ο ίδιος, ενώ σε ερώτηση για το ποιος πιστεύει πως θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, έδειξε τους… σκοπούς του.

Αναφορικά με τη νέα του ομάδα, τον ΠΟΑ, ο 29χρόνος Ηρακλειώτης ποδοσφαιριστής, μίλησε με τα καλύτερα λόγια, τόσο για τον τρόπο που τον προσέγγισαν, όσο και για την οργάνωση του σωματείου, ενώ σχετικά με τον Εργοτέλη, ανέφερε πως τον παρακολουθεί και έχει καλές στιγμές να θυμάται.

Μίλησε μας για την απόφασή σου να συνεχίσεις την καριέρα σου στον ΠΟΑ

«Ο ΠΟΑ με προσέγγισε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, με σεβασμό και χωρίς πίεση. Ήξερε ότι ήμουν κοντά σε ομάδα της Football League, κάτι που δεν έγινε και επέτρεψε μου να μην πω το γιατί. Μου έδειξαν πόσο με ήθελαν στην ομάδα και μου ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην καριέρα μου σε ότι κι’αν επιλέξω, φανταστείτε για τι ανθρώπους μιλάμε. Όπως και ο πρόεδρος, τόσο και ο προπονητής κύριος, με έπεισαν να πω το ναι για να βοηθήσω τους στόχους που έχει ο ΠΟΑ. Είναι ένα σοβαρό σωματείο και ιστορικό».

Επιστρέφεις μετά από κάποια χρόνια στο Ηράκλειο, ήταν και δική σου επιθυμία να επιστρέψεις στην πόλη ή απλά προέκυψε λόγω του ενδιαφέροντος του ΠΟΑ;

«Επιστρέφω μετά από πολλά χρόνια στο Ηράκλειο, ήταν απόφασή μου να μείνω εδώ. Έχω μία ιεραρχία στην ζωή μου, πάνω απ’ όλα είναι η οικογένεια μου και μετά πάνε όλα τα άλλα. Σε τέτοιο καιρό που διανύουμε, ήθελα να είμαι δίπλα τους. Είχα αρκετές προτάσεις και από ομάδες Football League και Γ Εθνική, αλλά επέλεξε να μείνω εδώ και όταν ήρθε η πρόταση, το σκέφτηκα, ζύγισα τα πράγματα και επέλεξα να μείνω εδώ».

Έκανες ήδη την 1η σου προπόνηση με τον ΠΟΑ, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

«Οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές, ο ΠΟΑ είναι ένα πολύ οργανωμένο σωματείο και παρέχουν τα πάντα στον ποδοσφαιριστή και τον έχουν προσηλωμένο στο αγωνιστικό κομμάτι και πως θα βελτιωνόμαστε καθημερινά».

Για τους στόχους του ΠΟΑ;

«Εγώ όπως γνωρίζεις και εάν κοιτάξει πίσω, θα δεις πρωταθλήματα στη Γ Εθνική, ανόδους στη Β Εθνική, όπως και άνοδο από Β Εθνική στην Α με τον Εργοτέλη. Οπότε εγώ έρχομαι στην ομάδα για να πρωταγωνιστήσει. Είναι λίγα τα παιχνίδια και κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και δεν θα γυρίζει πίσω. Θα βλέπουμε τα παιχνίδια ένα-ένα και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο να δούμε τι έχουμε καταφέρει».

Αναφέρθηκες στον Εργοτέλη, την ομάδα στην οποία αναδείχθηκες, τον παρακολουθείς;

«Ναι τον παρακολουθώ, κάνει πολύ καλή πορεία αλλά είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Εύχομαι πραγματικά ότι καλύτερο. Έχει μεγάλες ομάδες όπως ο Ιωνικός, η Ξάνθη και ο Λεβαδειακός, ενώ υπάρχουν εκπλήξεις όπως είναι ο Διαγόρας Ρόδου. Η δική μου πρόβλεψη είναι πως ο Ιωνικός και ο Λεβαδειακός θα παλέψουν μέχρι τέλους».

Θα ήθελες κάποια στιγμή να επιστρέψεις στον Εργοτέλη;

«Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, όλα μπορεί να συμβούν. Είναι η ομάδα που ανδρώθηκα, έπαιξα Α’ και Β’ Εθνική και έχω πολύ καλές στιγμές να θυμάμαι».

Τι «περιμένεις» από άποψη ποιότητας στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής;

«Μετά από αυτά που έχουμε περάσει, θα είναι δύσκολο πρωτάθλημα. Ποιοτικά τώρα τι να σου πω, περιμένω να είναι σε ένα αρκετά καλό επίπεδο. Έχει ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει Α’ εθνική, έχουν παίξει Ευρώπη, έχουν παίξει σε μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, άρα από αυτό μόνο του, καταλαβαίνεις πως ο πήχης ποιοτικά θα είναι αρκετά υψηλός».

Ποια ομάδα θεωρείς πως είναι φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου;

«Αυτή είναι μία δύσκολη ερώτηση (σ.σ. γέλια), θέλω να πιστεύω ότι πρώτος θα κόβει το νήμα ο ΠΟΑ».

Κλείνοντας, για το μήνυμα που θέλει να στείλει ο ίδιος:

«Θέλω να πω και να ευχηθώ να έχει όλος ο κόσμος υγεία, να προσέχει, να τηρεί τα μέτρα για να βγούμε από όλο αυτό που ζούμε. Είναι δύσκολοι οι καιροί που περνάμε και θα πρέπει να λείπουν οι κακόβουλες ενέργειες».