Για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από τον ΟΦΗ, ο Γιορδάν Σίλβα μίλησε για την εμπειρία του στην Κρήτη, το δέσιμό του με τον σύλλογο, αλλά και την απόφασή του να επιστρέψει στο Μεξικό.
Ο Μεξικανός κεντρικός αμυντικός, που αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές των «ασπρόμαυρων» την περασμένη σεζόν, αποκάλυψε πως η μεταγραφή του στον ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2024 προέκυψε σε μια ιδιαίτερη στιγμή της καριέρας του.
«Σκεφτόμουν να σταματήσω το ποδόσφαιρο και ενώ ήμουν στο σπίτι μου, με κάλεσε ένας μάνατζερ και μου μετέφερε την πρόταση του ΟΦΗ, λέγοντάς μου πως έψαχναν έναν ποδοσφαιριστή με τα δικά μου χαρακτηριστικά. Με είχαν παρακολουθήσει και έβαλαν το όνομά μου στη λίστα τους. Μπορεί να μην έχω ζήσει σε άλλες χώρες, όμως η ποιότητα ζωής στην Ελλάδα είναι πολύ ωραία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Σίλβα στάθηκε και στη σημαντική πορεία της ομάδας μέχρι τον τελικό, τονίζοντας: «Ήταν όνειρο η πρόκριση στον τελικό, ειδικά με αυτή την ομάδα. Στα ημιτελικά αποκλείσαμε έναν άμεσο ανταγωνιστή και προκριθήκαμε».
Όσο για την αποχώρησή του, ξεκαθάρισε πως δεν είχε αγωνιστικούς λόγους: «Είχα πρόταση ανανέωσης από τον ΟΦΗ για άλλα δύο χρόνια, όμως λόγω ενός οικογενειακού προβλήματος αποφάσισα να επιστρέψω, αφού όλο αυτό το διάστημα ήμουν στην Ελλάδα χωρίς την οικογένειά μου».
Ένα «αντίο» με συναίσθημα από έναν ποδοσφαιριστή που άφησε το στίγμα του στον ΟΦΗ, επιβεβαιώνοντας το δέσιμο που ανέπτυξε με τον σύλλογο και την πόλη.