Θ. Χηνόπουλος: «Θεωρώ ότι όπως είναι η προκήρυξη, εμείς υποβιβαζόμαστε στη Football League»

Ο πρόεδρος του ΟΦ Ιεράπετρας, Θανάσης Χηνόπουλος, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό, «OVER FM 104,9», για το θέμα της αναδιάρθρωσης αλλά και την θέση της ΠΑΕ, όπου όπως τόνισε, η ομάδα πρέπει να υποβιβαστεί στηFootball League, ανεξάρτητα αν καταργηθεί.

Ο ισχυρός άντρας των «ασπρόμαυρων», μίλησε για το θέμα της αναδιάρθρωσης και τη θέση της ομάδας της Ιεράπετρας, όπου ανέφερε πως  δεν έχει ακόμη κάτι επίσημο για το τι θα γίνει στη συνέχεια και αν τελικά υποβιβαστεί η ομάδα του, σε ποια κατηγορία θα βρεθεί.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Super League 2-Football League, ενώ μίλησε και για τις 46 ΠΑΕ που αναμένεται να βρίσκονται στο πρωτάθλημα, μετά το νέο νομοσχέδιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θανάσης Χηνόπουλος για την αναδιάρθωση: «Θεωρώ ότι όπως είναι η προκήρυξη, εμείς υποβιβαζόμαστε στη Football League, ανεξάρτητα αν καταργηθεί, πρέπει να πάμε στη Football League και αν συγχωνευτεί με την Super league 2, θα βρεθούμε ξανά εκεί. Αυτό δεν έχει γίνει επίσημο, το θεωρούμε αυτονόητο, υπάρχει μία δικαιολογία την οποία την θεωρώ πολύ βάσιμη, την έχω σκεφτεί, όλοι θα συμφωνήσουμε, δεν μπορεί ενόψει εξελίξεων, καθώς συνεχίζονται οι αγώνες, να γίνει αυτό. Διότι μπορεί μετά τα αποτελέσματα να μην είναι «γνήσια», για λόγους στοιχηματικούς. Γι αυτό το Υπουργείο Αθλητισμού δεν το έχει ξεκαθαρίσει και θα το κάνει πιστεύω μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα».

Αυτή την ιστορία της αναδιάρθρωσης όλοι την ξέρουμε από το 2020, δεν γίνεται ένας υπουργός να κατέβει με νομοσχέδιο, αν δεν συζητήσει με τις ομάδες. Από το Σεπτέμβριο του 2020, έχει συσταθεί ομάδα εργασίας, με εκπροσώπους της ΓΓΑ, της Super league 2 και της Football League, και της ΕΠΟ, δηλαδή το πράγμα δουλεύεται από το 2020, που σημαίνει πως κάνουν συσκέψεις, προτάσεις για το θέμα της αναδιάρθρωσης δεν είναι ένα θέμα που ξαφνικά μπήκε στον «χάρτη». Από τη στιγμή που συστήνεται ομάδα εργασίας, ο καθένας λέει τις προτάσεις του, άρα η Super League 2 έδωσε κάποιες προτάσεις».

Για την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή, ανέφερε: «Χθες ήταν άλλα τα θέματα συζήτησης και μπήκε ξαφνικά το θέμα αναδιάρθρωσης. Εγώ στα συμβούλια μιλάω λιγότερο από όλους, απλά ακούω, όμως χθες μίλησα λίγο περισσότερο. Ακόμα δεν έχω ακούσει ενστάσεις των προέδρων και του προεδρείου της Super League 2, δε επίσημα, ξεκάθαρα, που θα βρεθώ του χρόνου. Μπορεί αν μην υποβιβαστώ αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα. Τέθηκε το θέμα από κάποιους συναδέλφους, το προεδρείο αναγκάστηκε να βγάλει μία ανακοίνωση. Η δική μου θέση ήταν, το ότι για να αποφασίσω εγώ τι θα κάνω, θα πρέπει να ξέρω που θα βρεθώ, αν ξέρω ότι θα επανέλθω στη Super league 2, διεξοδικά, από τη Football League, εννοείται πως με ενδιαφέρει η αναδιάρθρωση».

Για τις 46 ΠΑΕ που αναμένεται να συμμετέχουν μετά το νέο νομοσχέδιο, δήλωσε: «Μέσα στις σκέψεις του νομοσχεδίου, τουλάχιστον από αυτά που γνωρίζω, είναι πως σε βάθος τριετίας, στη Super League 2, θα γίνουν τουλάχιστον 16-18 ομάδες. Θα γίνουν δύο όμιλοι και σε βάθος τριετίας θα μειωθούν οι ΠΑΕ, αυτό που λέμε δύο όμιλοι των 16 ομάδων, είναι αμφίβολο, να δούμε πόσοι είναι σε θέση να έχουν το μετοχικό κεφάλαιο. Σαν μέτρο είναι σωστό, γιατί βλέπετε τι γίνεται με το οικονομικό θέμα. Φέτος τα καταφέραμε και εξασφαλίσαμε κάποια χρήματα από το στοίχημα, αλλά αν μπουν 32 ομάδες, όπου εγώ εκτιμώ ότι θα είναι λιγότερες, δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν τα μετοχικά κεφάλαια. Σε βάθος τριετίας νομίζω θα ορίζουν ότι σε Super League 2, τόσοι θα υποβιβάζονται και τόσοι θα ανεβαίνουν».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.