Μεταβαίνει εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Κικίλιας

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί εκτάκτως σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ παραμένει υψηλή η διασπορά από τον κορωνοϊό με πολλά κρούσματα.

Ο κ. Κικίλιας έχει συγκαλέσει σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, που βρίσκεται από χθες στην πόλη, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και Λοιμωξιολόγοι και Εντατικολόγοι των Νοσοκομείων της πόλης.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία των ΥΠΕ στις 09:30. Υπενθυμίζεται ότι χθες στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η θετικότητα του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη είναι στο 32% σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει τεράστια διασπορά της νόσου στην πόλη. Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας ανέφερε: «Δεν προσέξαμε στη Θεσσαλονίκη».

Αυτό σημαίνει ότι ένας στους τρεις Ελληνες στη Θεσσαλονίκη που έχουν κάνει το τεστ του κορωνοϊού είναι θετικοί στον ιό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Θεσσαλονίκη, με βάση τα στοιχεία, υπήρξε πολύ σοβαρό πρόβλημα με τον κορονοϊό, καθώς τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν δραματικά και μπήκε lockdown σχεδόν μία εβδομάδα πριν το καθολικό lockdown.

Πηγή: ethnos.gr