Η Ευρώπη ο… καθρέπτης του Ελληνικού ποδοσφαίρου

Η οριστική αναβολή του πρωταθλήματος, το “μπάχαλο” με τα τηλεοπτικά είναι ο καθρέπτης μας στα Ευρωπαϊκά επίπεδα. Γράφει στο Grandsport.gr ο Κώστας Παπαδόπουλος.

Τα πρωταθλήματα της Ευρώπης έχουν ξεκινήσει, ο κόσμος επέστρεψε στα γήπεδα και απολαμβάνουν θέαμα από τις ομάδες τους. Στην Ελλάδα βέβαια δεν γίνεται να υπάρξει μια χρονιά χωρίς το παραμικρό “παρατράγουδο” είτε για τα τηλεοπτικά, είτε για άδειες, είτε για το οτιδήποτε.

Έτσι λοιπόν και σήμερα δεν βγήκε λευκός “καπνός” από την συνέλευση που είχαν, το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει στις 28 Αυγούστου και εμείς θα περιμένουμε αρχές Σεπτέμβρη και ΑΝ. Τι θα καθορίσει αυτό το ΑΝ; Μακάρι να ήξεραν και οι ίδιοι.

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει χαμηλά, και κινδυνεύει να γίνει από τα χειρότερα της Ευρώπης αν δεν έχει γίνει ήδη. Την ώρα που όλοι παίζουν ποδόσφαιρο και χαίρονται τον αθλητισμό, εμείς μαλώνουμε για τα τηλεοπτικά και για τα πόσα πρέπει να πάρει μια ομάδα που έχει ελάχιστο κόσμο και ιστορία. Θα μου πείτε όποιος και αν ήταν στην θέση τους το ίδιο θα έκανε. Ψάχνουν λεφτά από παντού για να βγει η χρονιά.

Έτσι όμως το ποδόσφαιρο δεν πάει μπροστά. Αν δεν βάλεις και εσύ λίγο πλάτη βρε αδερφέ… Ο ΟΦΗ δύο χρόνια τώρα παρότι δεν είχε συμβόλαιο έβαλε “πλάτη” να αρχίσει το πρωτάθλημα και θα έβρισκε μόνος του λύση. Αυτό βέβαια δεν μπορούν να το κάνουν όλοι…

Η εικόνα των ομάδων μας στην Ευρώπη τα λέει ΟΛΑ. Φέτος βγάλαμε τέσσερις ομάδες, με τον Άρη και την ΑΕΚ να αποχαιρετούν, ενώ ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει μετά το 1-1 με την Ριέκα. Πως λοιπόν να περιμένουμε καλύτερες ημέρες στην Ευρώπη, όταν εμείς οι ίδιοι θα προστατεύουμε το πρωτάθλημα;  Οι απαντήσεις δεν μπορούν να δοθούν γιατί απλά δεν υπάρχουν. Το βαρέλι δεν έχει πάτο και το Ελληνικό ποδόσφαιρο χλευάζεται καθημερινά…

ΥΓ. Όλα αυτά που γίνονται είναι θλιβερά και απλά επιβεβαιώνει ότι οποιοσδήποτε ασχολείται με αυτήν την λίγκα ΣΟΒΑΡΑ είναι άξιος της τύχης του.
ΥΓ2: Θέλουμε και διακρίσεις στην Ευρώπη τρομάρα μας που ούτε τα βασικά δεν μπορούμε να κάνουμε.