Ξεκίνησε από το Ηράκλειο το «1st Interwetten FIBA 3×3 Greece Tour»

Το μεγαλύτερο σε διάρκεια, σημασία και ειδικό βάρος Τουρνουά του (αρχής γενομένης από το Τόκιο, ολυμπιακού αθλήματος πλέον) Basketball 3×3 έχει ως αφετηρία το Ηράκλειο, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ηρακλείου και με την υποστήριξη της ΕΚΑΣΚ, ενώ οι επόμενοι προορισμοί του είναι η Πρέβεζα, ο Πειραιάς και η Βάρκιζα.

Το 1st Interwetten FIBA 3×3 Greece Tour φέρει την έγκριση/πιστοποίηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας και διεξάγεται με την αιγίδα της ΕΟΚ, ενώ εφαρμόζονται αφενός οι επίσημοι διεθνείς κανονισμοί του αθλήματος και αφετέρου όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Εκτός από το καθαρά αγωνιστικό σκέλος με αγώνες ανά ομίλους, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παράλληλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, οι οποίες εγκαινιάσθηκαν σήμερα με την προπονητική ενότητα εκμάθησης σουτ με τη χρησιμοποίηση του «Doctor Dish Basketball Shooting Machine».

Το Σάββατο 21 Αυγούστου από τις 10:00 έως τις 12:00 και από τις 18:00 έως τις 21:30 θα αγώνες των ομίλων σε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της PRO και της ELITE.

Επίσης το πρόγραμμα των δράσεων του Σαββάτου περιλαμβάνει σεμινάριο σχετικά με την εξέλιξη και την εξάπλωση του Basketball 3×3 και –κατά τα πρότυπα του NBA Αll Star Weekend- διαγωνισμούς τριπόντων, Shooting Stars (με τη συμμετοχή ομάδων) και επιδεξιοτήτων (Skills Challenge).

Η δράση θα συνεχισθεί, θα κορυφωθεί και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 22 Αυγούστου από τις 10:00 έως τις 12:00 και από τις 18:00 έως τις 21:30 με τους διαγωνισμούς, τους αγώνες κατάταξης, τους τελικούς σε όλες τις κατηγορίες και τις τελετές απονομών των επάθλων και των δώρων.