ΠΑΟΚ: Από το 1ο ως το 3ο γκρουπ δυναμικότητας αν προκριθεί στους ομίλους του Conference League

Ο ΠΑΟΚ θα δώσει μάχη για να προκριθεί στους ομίλους του Europa Conference League αντί της Ριέκα, ωστόσο δεν γνωρίζει αν θα βρίσκεται στο 1ο, στο 2ο ή στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση.

Ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Europa Conference League στη ρεβάνς της Κροατίας, έπειτα από το 1-1 επί της Ριέκα στην Τούμπα για τον πρώτο αγώνα του ζευγαριού. Το “εισιτήριο” θα κριθεί την επόμενη Πέμπτη κι αν ο Δικέφαλος τα καταφέρει, τότε μία μέρα αργότερα θα βρεθεί στην κλήρωση της Νιόν.

Η φάση των ομίλων της νεοσύστατης διοργάνωσης θα περιλαμβάνει 32 ομάδες και θα διεξαχθεί όπως και η αντίστοιχη του Champions League. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι καμία ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει μέχρι στιγμής “εισιτήριο” γι’ αυτήν τη φάση κι έτσι όλες οι θέσεις είναι ανοιχτές και διαθέσιμες. Από τις 32 θέσεις, οι 22 θα γεμίσουν από ισάριθμους νικητές της φάσης των playoffs του Europa Conference League και οι 10 από τους ισάριθμους ηττημένους της φάσης των playoffs του Europa League.

Από τη στιγμή που θα υπάρξουν 8 όμιλοι των 4 ομάδων, τα γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της επόμενης εβδομάδας θα είναι 4 και η διαδικασία θα είναι ίδια με εκείνη του Champions League. Σε Europa Conference League και Europa League υπάρχουν 32 ζευγάρια που θα δώσουν ομάδα στους ομίλους και ο ΠΑΟΚ έχει το 18ο συντελεστή από τις συνολικά 64 ομάδες που μπορούν να βρεθούν στην κληρωτίδα την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή sport24.gr