Στηρίζουν την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας ΟΦΗ και Ναϊμέγκεν!

ΟΦΗ και Ναϊμέγκεν θα βρεθούν αντιμέτωποι σε φιλικό προετοιμασίας σήμερα το βράδυ (30/07, 20:00) και αποφάσισαν να στείλουν ένα μήνυμα για τη σημασία της φιλίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας, που έχει καθιερωθεί στις 30 Ιουλίου.

Οι παίκτες των δύο ομάδων  θα μπουν στο γήπεδο κρατώντας ένα πανό με το μήνυμα “More than Football”, ενώ παράλληλα οι αρχηγοί των δυο ομάδων θα φορούν σχετικά περιβραχιόνια.

Η ενημέρωση του ΟΦΗ αναφέρει: «Η ομάδα μας αρχίζει δυναμικά την συνεργασία της με το European Football for Development Network (EFDN), προχωρώντας στην πρώτη της δράση ως μέλος του δικτύου.

Το EFDN είναι ένα ευρωπαϊκό δίκτυο, το οποίο αριθμεί περισσότερα από 100 μέλη, μεταξύ των οποίων μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, με κοινή πεποίθηση ότι το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων προς το καλύτερο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας, που έχει καθιερωθεί στις 30 Ιουλίου, ο ΟΦΗ σε συνεργασία με την NEC Nijmegen και το EFDN, στέλνει μήνυμα, υπογραμμίζοντας την σημασία της φιλίας και τονίζοντας τι είναι αυτό που ενώνει όλους μας, το κοινό μας σημείο.

Πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα της ομάδας μας με την NEC (30/7, 20:00 ώρα Ελλάδας), οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας ένα πανό με το μήνυμα “More than Football”, ενώ παράλληλα οι αρχηγοί των δυο ομάδων θα φορούν σχετικά περιβραχιόνια.

H Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας έχει ως σκοπό να ενθαρρύνει την σύναψη φιλικών σχέσεων μεταξύ ανθρώπων, χωρών, πολιτισμών και ατόμων, η οποία μπορεί να εμπνεύσει την ειρήνη και να δημιουργήσει «γέφυρες» μεταξύ των κοινοτήτων.

Ο κύριος στόχος της ημέρας αυτής είναι να προωθήσει τη φιλία μεταξύ όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από παράγοντες όπως η φυλή, το χρώμα του δέρματος ή η θρησκεία.

Εξάλλου, οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε».