Αυξήθηκαν κατά 539% οι νοσηλείες από τις αρχές του μήνα

Πάνω από 10,1 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν γίνει στη χώρα, ωστόσο ο δείκτης των εισαγωγών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανησυχεί τους επιστήμονες.

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται ηλικίες από 21 ετών έως 90 ετών γι΄αυτό και οι μεταλλάξεις δεν έχουν ηλικίες. Στους νέους είναι πιο ήπια τα συμπτώματα αλλά μεταδίδουν», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Αυτή τη στιγμή το 95% των νοσηλειών και το 100% των διασωληνωμένων είναι άτομα ανεμβολίαστα», επαναλαμβάνει ο καθηγητής Πενυμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Σε συστράτευση στην εκστρατεία πειθούς καλούνται ιατροί και φαρμακοποιοί. Θα τους παρέχονται οικονομικά κίνητρα για να αυξηθούν τα ραντεβού εμβολιασμών.

‘Οσον αφορά στους υγειονομικούς, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, το 94,7% των γιατρών και το 80% των νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

«Στον 21ο αιώνα δεν επιτρέπεται η αμφισβήτηση της επιστήμης και τα δεδομένα δισεκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν ήδη αποδείξει την ασφάλεια των εμβολίων. Όταν, λοιπόν, οι ειδικοί προειδοποιούν πως ο κορονοϊός χτυπά, πλέον, μόνον τους ανεμβολίαστους, δεν υπάρχει χώρος για διπρόσωπες τοποθετήσεις. Η φημολογία δεν είναι ιδεολογία. Και οι ψεύτικοι φόβοι ανήκουν σε ψεύτικους κόσμους. Άρνηση στο εμβόλιο, συνεπώς, σημαίνει άρνηση στην υγεία και στην πρόοδο των πολιτών», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός.

Νοσηλείες : Αύξηση κατά 539% από τις αρχές του μήνα

1η Ιουλίου: 33 εισαγωγές,
8 Ιουλίου: 59,
15 Ιουλίου: 101
21 Ιουλίου: 173
χθες: 178 μια αύξηση από τις αρχές του μήνα κατά 539%
Η κατάσταση είναι ακόμα διαχειρίσιμη, ενώ παρατηρείται μικρή αύξηση στις

Πηγή Sdna.gr