Πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο Ολυμπιακό Χωριό

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στο Ολυμπιακό χωριό που είναι ένας φιλοξενούμενος ανακοίνωσε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του «Τόκιο 2020» Τοσίρο Μούτο, έπειτα από έλεγχο που έγινε.

Θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε ένα άτομο, που είναι φιλοξενούμενος στο Ολυμπιακό χωριό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Σύμφωνα με το ιατρικό απόρρητο δεν θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα και η καταγωγή του, ωστόσο όπως έγινε γνωστό δεν είναι Ιάπωνας. Όπως είναι φυσικό, το θετικό κρούσμα έχει φέρει μεγάλη ανησυχία για το αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ασφαλείς.

ADVERTISING

Ο Πρόεδρος του “Τόκιο 2020”, Σέικο Χασιμότο, έδειξε κατανόηση για τις ανησυχίες του κόσμου: “Κατανοώ ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ανησυχούν. Οι διοργανωτές πρέπει να προσπαθούν να ακολουθούν όλα τα μέτρα και να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει ότι οι Αγώνες δεν αποτελούν κίνδυνο”.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 40 συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν διαγνωσθεί θετικοί. Οι διοργανωτές πάντως έχουν πάρει αυστηρά μέτρα και ένα από τα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης είναι τα καθημερινά τεστ που υποβάλλονται όλοι όσοι συμμετέχουν.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή sdna.gr
Click to Hide Advanced Floating Content