Πανελλαδικές 2021: Ανοδο των βάσεων «δείχνουν» οι βαθμολογίες των υποψηφίων

Στη μάχη του υπολογισμού των μορίων μπαίνουν οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων, καθώς εντός της ημέρας θα μάθουν τις βαθμολογικές τους επιδόσεις και σε γενικές γραμμές θα γνωρίζουν εάν θα εισαχθούν σε κάποιο πανεπιστημιακό τμήμα ή όχι.

Η σημερινή μέρα (9 Ιουλίου 2021) είναι μέρα χαράς για τους μαθητές αλλά και προβληματισμού για χιλιάδες παιδιά τα οποία δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν βαθμούς οι οποίοι ανοίγουν το δρόμο προς την Ανώτατη εκπαίδευση και τώρα θα κληθούν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση από σήμερα και αφού οι υποψήφιοι υπολογίσουν τα μόρια τους θα πρέπει να περιμένουν την ανακοίνωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) για τα τμήματα, από το υπουργείο Παιδείας και στη συνέχεια να προετοιμασθούν για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου στις ημερομηνίες, που θα ορισθούν την επόμενη εβδομάδα. Όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής για τη φετινή χρονιά όπως δείχνουν τα πράγματα οι εκτιμήσεις θα είναι δύσκολες λόγω και της ΕΒΕ. Πάντως η εικόνα θα είναι περισσότερο ξεκάθαρη όταν (πιθανά τη Δευτέρα 12 του μήνα) το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τα στατιστικά στοιχεία με τις επιδόσεις όλων των υποψηφίων σε πανελλαδικό επίπεδο.
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Από τις πρώτες πάντως εκτιμήσεις φαίνεται ότι και λόγω της θέσπισης της ΕΒΕ, αναμένεται άνοδος των βάσεων και μάλλον σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Μάλιστα όπως αναφέρουν βαθμολογητές στο ethnos.gr, σε ορισμένα τμήματα είναι πάρα πολύ πιθανό οι βάσεις να εκτοξευθούν σε μεγάλο αριθμό τμημάτων λόγω των καλύτερων -συγκριτικά με πέρυσι- επιδόσεων των υποψηφίων. Σε κάθε περίπτωση όμως οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο με βάση τις εκτιμήσεις για τις βάσεις αλλά σύμφωνα με τις πραγματικές τους επιθυμίες και φυσικά τα μόρια που κατέκτησαν.

ADVERTISING

Η ανακοίνωση των βαθμών

Σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουλίου, και μετά τις 13:00 μ.μ έχει προγραμματισθεί η επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας για την ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων των μαθητών που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις του 2021. Οι βαθμολογικές καταστάσεις των υποψηφίων που θα αναρτηθούν δημόσια, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Πώς θα μάθετε την βαθμολογία σας

ADVERTISING

Με τρεις διαφορετικούς τρόπους έχουν φέτος τη δυνατότητα οι υποψήφιοι να ενημερωθούν για τις βαθμολογικές τους επιδόσεις στις πανελλήνιες εξετάσεις:

Με sms στο κινητό τηλέφωνο

Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να ενημερωθούν μέσω sms στο κινητό τους τηλέφωνο για την βαθμολογία τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να έχουν καταχωρήσει το κινητό τους τηλέφωνο ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, σε ημερομηνίες που είχαν προκαθοριστεί.

ADVERTISING

Από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας

Επιπλέον, οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα επιπλέον να ενημερωθούν για την βαθμολογία τους τώρα και αργότερα για το Τμήμα/Σχολή επιτυχίας τους στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, https://results.it.minedu.gov.gr

Για να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του οι υποψήφιοι θα πρέπει αν πληκτρολογήσουν στην ιστοσελίδα:τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

ADVERTISING

Από τις Σχολικές Μονάδες

Τέλος, παραδοσιακά και από το Σχολείο που έδωσαν εξετάσεις θα μπορούν οι υποψήφιοι να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους, μέσω των βαθμολογικών καταστάσεων που θα αναρτηθούν σε αυτά. Υπενθυμίζουμε στις βαθμολογικές καταστάσεις θα αναγράφεται μόνο ο κωδικός και ο βαθμοί κάθε υποψηφίου.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή Ethnos.gr
Click to Hide Advanced Floating Content