Με 16 ομάδες η Α1 ΕΠΣΗ – Με 24 και δύο ομίλους η Α2

Οριστικοποιήθηκε η έναρξη των πρωταθλημάτων για τη νέα αγωνιστική σεζόν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Ηρακλείου, αποφάσισε την σέντρα στα πρωταθλήματα το Σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα ενημέρωσαν πως η νέα Α1 ΕΠΣΗ θα είναι με 16 ομάδες, ενώ το πρωτάθλημα της Α2 ΕΠΣΗ θα έχει 24 σωματεία τα οποία θα χωριστούν σε δύο ομίλους.

ADVERTISING

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ με κύριο θέμα συζήτησης τις διοργανώσεις της περιόδου 2021-2022.

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος ΕΠΣΗ του προέδρου κ. Γιώργου-Πλούταρχου Κουτεντάκη και των μελών κ.κ. Γιώργου Φανουράκη και Μανόλη Μαθιουδάκη, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τα παρακάτω για τη διοργάνωση των τοπικών πρωταθλημάτων περιόδου 2021-2022:

ADVERTISING

1) Διοργάνωση Α1 ΕΠΣΗ σε έναν όμιλο με τη συμμετοχή 16 ομάδων

2) Διοργάνωση Α2 ΕΠΣΗ με τη συμμετοχή 24 ομάδων που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 12 ομάδων με βάση τον διαχωρισμό που είχε γίνει πέρυσι

3) Διοργάνωση Β’ ΕΠΣΗ με τη συμμετοχή 18 ομάδων που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 9 ομάδων με βάση τον διαχωρισμό που είχε γίνει πέρυσι

ADVERTISING

4) Διοργάνωση Γ’ ΕΠΣΗ με όσες ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής μαζί με όσες νέες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή.

Η πλήρης μορφή των πρωταθλημάτων, ο ακριβής αριθμός και η διαδικασία ανόδου και υποβιβασμού θα αποφασιστούν μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής.

Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι ομάδες κάθε κατηγορίας για τις ακριβείς προθεσμίες για τις δηλώσεις συμμετοχής.

ADVERTISING

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

Η ημερομηνία έναρξης για Α1 και Α2 Κατηγορία ΕΠΣΗ ορίζεται για το σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου 2021. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΗ

Μετά από εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Κυπέλλου ΕΠΣΗ κ. Βαγγέλη Πετούση αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής του Κυπέλλου ΕΠΣΗ περιόδου 2021-2022 σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Οι ομάδες θα ξεκινούν τους αγώνες τους στην διοργάνωση του Κυπέλλου ανά κατηγορία. Αναλυτικά:

Στην α’ φάση συμμετέχουν μόνο οι ομάδες Β’ και Γ’ ΕΠΣΗ.

Στην β’ φάση συμμετέχουν οι ομάδες της Α2 ΕΠΣΗ μαζί με όσες προκριθούν από την α’ φάση.

Στην γ’ φάση συμμετέχουν οι ομάδες Γ’ Εθνικής και Α1 ΕΠΣΗ μαζί με όσες προκριθούν από την β’ φάση.

Οι ομάδες θα προχωρούν στη διοργάνωση με νοκ-άουτ αγώνες μέχρι τους ημιτελικούς, όπου η ΕΠΣΗ προτίθεται να διοργανώσει Final Four για τις τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content