Κορονοϊός – Τσακρής: Σημαντικά πιο υψηλό το ιικό φορτίο φέτος το καλοκαίρι

Tο ιικό φορτίο είναι ήδη πιο υψηλό σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι -Το μεγάλο πρόβλημα είναι η μετάλλαξη Δέλτα, τόνισε ο καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής.

Προειδοποίηση από τον Αθανάσιο Τσακρή ότι ήδη βρισκόμαστε σε τροχιά ενός τέταρτου και ισχυρότερου κύματος κορoνοϊού. Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, σχολίασε την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, επισημαίνοντας ότι το ιικό φορτίο ήδη είναι υψηλό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Αθανάσιος Τσακρής τόνισε πως υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που βαραίνει αυτή τη στιγμή όλη την Ευρώπη. Όπως εξήγησε, το πρόβλημα σχετίζεται τόσο με την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα και τη χαλάρωση των μέτρων πανευρωπαϊκά, όσο και με το γεγονός πως το ιικό φορτίο είναι ήδη πιο υψηλό σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι.

Σημαντικά υψηλότερο το ιικό φορτίο φέτος το καλοκαίρι

«Το ιικό φορτίο είναι υψηλό φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα, σημαντικά υψηλότερο από ό,τι ήταν πέρυσι», επεσήμανε ο κ. Τσακρής, συμπληρώνοντας ότι αυτό ισχύει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως στην Πορτογαλία και στην Ισπανία.

Επιστροφή μέτρων τοπικών lockdown

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η μετάλλαξη Δέλτα, είπε ο καθηγητής, καθώς μεταδίδεται πιο εύκολα, όπως έχει αποδειχθεί. Για τυχόν επιστροφή κάποιων μέτρων απαγόρευσης, ο κ. Τσακρής είπε πως αυτό πιθανότατα εφεξής θα γίνεται σε τοπικό επίπεδο, όπου εντοπίζονται εστίες υπερμετάδοσης.

Όσο για την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Τσακρής ανέφερε ότι παρατηρείται πρόβλημα στην επιτάχυνση των εμβολιασμών όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η μόνη λύση για ανάσχεση της πανδημίας είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

Πηγή Ethnos.gr