Το αυτογκόλ που στοίχισε την ζωή του Εσκομπάρ

Ένα αυτογκόλ… θάνατος – Ο Αντρές Εσκομπάρ πλήρωσε με τη ζωή του το λάθος που έκανε να στείλει στα δίχτυα της Κολομβίας τη μπάλα στο Μουντιάλ του 1994 – Για κάθε σφαίρα που του έριχνε πισώπλατα ο δολοφόνος του φώναζε «Γκοοοολ»!

Η δολοφονία του Αντρές Εσκομπάρ προκάλεσε σοκ στην πατρίδα του. Ήταν η αρχή για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο της χώρας από τη σχέση με τα καρτέλ. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, καθώς χωρίς τα χρήματα των μεγαλοεμπόρων το ποδόσφαιρο της Κολομβίας τόσο σε τοπικό όσο και εθνικό επίπεδο κατέρρευσε.

Ξημέρωνε 2 Ιουλίου 1994… Ο Αντρές Εσκομπάρ, μετά τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας της Κολομβίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ, είχε επιστρέψει στην πατρίδα και απολάμβανε τις διακοπές του. Βγήκε να διασκεδάσει με φίλους του και τη σύντροφό του, την Πάμελα με την οποία θα παντρευόταν τον επόμενο μήνα, στο μπαρ «El Indio» του Μεδεγίν. Οι θαμώνες τον αναγνώρισαν.

Άρχισαν τα πειράγματα για το αυτογκόλ που είχε σημειώσει μερικές ημέρες νωρίτερα στο παιχνίδι κόντρα στους διοργανωτές και είχε «σφραγίσει» τον αποκλεισμό της Κολομβίας από τη φάση των «16». Προσπάθησε να εξηγήσει για μια ακόμα φορά το παιχνίδι που του έπαιξε η μπάλα.

«Η ζωή δεν τελειώνει εδώ. Πρέπει να συνεχίσουμε. Όσο δύσκολο κι αν είναι, πρέπει να σταθούμε ξανά στα πόδια μας» είχε πει αμέσως μετά το μοιραίο αυτογκόλ. Μοιραίο, ναι… Τέτοιο ήταν για την ίδια τη ζωή του.

Βγήκε από το μπαρ και κατευθύνθηκε στο πάρκινγκ για να πάρει το αυτοκίνητό του. Τρεις άνδρες τον περίμεναν. Άρχισαν να του φωνάζουν. Ήρθαν στα χέρια. Ο Εσκομπάρ άρχισε να αντιλαμβάνεται πια ότι κάτι άσχημο θα συμβεί. Τους γύρισε την πλάτη και προσπάθησε να απομακρυνθεί. Ο ένας από αυτούς έβγαλε όπλο και άρχισε να τον πυροβολεί. Έξι φορές. Μετά από κάθε σφαίρα ο δολοφόνος φώναζε δυνατά και παρατεταμένα «Γκοοοοοοολ». Ο Εσκομπάρ έπεσε αιμόφυρτος. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έζησε για άλλη μισή ώρα. Ήταν 27 χρόνων…

Πηγή Sdna.gr