Κορονοϊός: Σύσταση για εμβολιασμό των εφήβων 15 – 17 ετών από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού

Όταν θα δοθεί το πράσινο φως, θα ανοίξουν και οι πλατφόρμες για να κλείσουν ραντεβού οι γονείς για τα παιδιά τους – Με Pfizer τα εμβόλια των εφήβων

Σε σύσταση να εμβολιαστούν τα παιδιά του Λυκείου άμεσα, από 15 έως 17 ετών αναμένεται να προχωρήσει επισήμως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Ο εμβολιασμός των παιδιών θα γίνει με το εμβόλιο της Pfizer καθώς προς ώρας μόνο γι’ αυτό υπάρχουν δεδομένα ότι είναι ασφαλές για τα παιδιά.

Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναμένεται να προχωρήσουν σε σύσταση για τον εμβολιασμό των παιδιών Λυκείου έναντι του κορονοϊού, όπως και των παιδιών με υποκείμενα νοσήματα ηλικίας άνω των 12 ετών.

Σε μια εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως οι αποφάσεις που ελήφθησαν σε πρώτη φάση σε συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σήμερα.

Έτσι όταν θα δοθεί το πράσινο φως, θα ανοίξουν και οι πλατφόρμες για να κλείσουν ραντεβού οι γονείς για τα παιδιά τους, κάτι που υπολογίζεται να γίνει άμεσα.

Δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας αφού θα πρόκειται για σύσταση της επιτροπής. Στο πλαίσιο αυτό η σύσταση των Ειδικών προς τους γονείς θα είναι ότι με βάση τα επιστημονικά δεδομένα τα εμβόλια προστατεύουν τα παιδιά και δεν έχουν παρενέργειες.

Η σύσταση για εμβολιασμό των εφήβων αλλά και των παιδιών με υποκείμενα νοσήματα δεν είναι τυχαία από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι αυτή που ανησυχεί δεόντως τους επιστήμονες αφού τα παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο.

Μάλιστα όπως δήλωσε και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, η νέα μετάλλαξη Δέλτα σύντομα θα αφορά τρεις κατηγορίες πολιτών: τους ανεμβολίαστους, τους ανοσοκατεσταλμένους αλλά και τα παιδιά.

Πηγή Ethnos.gr