Τις επόμενες ημέρες οι αποφάσεις για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ!

Οι διοργανώσεις της επόμενης σεζόν απασχόλησαν σήμερα τις Επιτροπές Πρωταθλήματος και Κυπέλλου ΕΠΣΗ, σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Ένωσης.

Οι Επιτροπές Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου, παρουσία των μελών τους κ.κ. Κουτεντάκη, Πετούση, Φανουράκη και Μαθιουδάκη, συνεδρίασαν και συζητήθηκαν τα βασικά ζητήματα για τα νέα τοπικά πρωταθλήματα, ενώ τις επόμενες ημέρες και πιθανών στην Εκτελεστική Επιτροπή της Δευτέρας (21/6) θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Όπως υποστηρίζουν στην ΕΠΣΗ, στόχος τους είναι να μπορέσουν να ξεκινήσουν ομαλά τα πρωταθλήματα και να ολοκληρωθούν πάση θυσία και στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να παρθούν αποφάσεις με αλλαγές στις τοπικές κατηγορίες.

Το πιθανότερο μοντέλο των κατηγοριών, είναι πρωτάθλημα στην Α1 ΕΠΣΗ με 18 ή 20 ομάδες σε δύο ομίλους, ενώ αντίστοιχο αριθμό ομάδων θα πρέπει να έχει και η Α2 ΕΠΣΗ που επίσης θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους. Όσο αναφορά την Β ΕΠΣΗ, θα παραμείνει ως Β1 και Β2 με μικρό αριθμό ομάδων, ενώ άγνωστο είναι το τι θα γίνει με την Γ ΕΠΣΗ, αλλά και την Youth League που αναμενόταν να ξεκινήσει φέτος αλλά λόγω κορωνοϊού δεν πρόλαβε να κάνει… πρεμιέρα.

Όλα αυτά βέβαια, εφόσον ξεπεραστεί το πρόβλημα του «Μητρώου» και οι ομάδες μπορέσουν να δηλώσουν κανονικά συμμετοχή στα νέα πρωταθλήματα, τα οποία θα ξεκινήσουν σταδιακά μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ πιθανότερη ημερομηνία έναρξης της Α1 και Α2 ΕΠΣΗ, είναι για το σαββατοκύριακο 4-5 Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωση-ενημέρωση η ΕΠΣ Ηρακλείου, αναφέρει: «Οι διοργανώσεις της επόμενης σεζόν απασχόλησαν σήμερα τις Επιτροπές Πρωταθλήματος και Κυπέλλου ΕΠΣΗ, σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Ένωσης.

Το παρών έδωσαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗ και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Γιώργος-Πλούταρχος Κουτεντάκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου κ. Βαγγέλης Πετούσης και τα μέλη των Επιτροπών κ.κ. Γιώργος Φανουράκης και Μανόλης Μαθιουδάκης.

Συζητήθηκαν βασικά ζητήματα για την επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας, με δεδομένο ότι τα τοπικά πρωταθλήματα όλης της χώρας της σεζόν 2020-21 ματαιώθηκαν με απόφαση της ΕΠΟ.

Στο τραπέζι τέθηκαν σκέψεις και ιδέες για την διαμόρφωση των τοπικών κατηγοριών ΕΠΣΗ περιόδου 2021-22 και ο τρόπος διεξαγωγής τους.

Τις επόμενες ημέρες οι Επιτροπές Πρωταθλήματος και Κυπέλλου θα επεξεργαστούν τα όσα προέκυψαν από τη σημερινή σύσκεψη και στην προσεχή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΗ αναμένεται να γίνουν εισηγήσεις για της διοργανώσεις της νέας περιόδου».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.