Προκήρυξη…. τριετίας, εξελίξεις τον Ιούλιο

Τις απαραίτητες διαβουλεύσεις για το μέλλον της Γ Εθνικής, θα πραγματοποιήσει στις αρχές Ιουλίου, η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΠΟ, καθώς στο πλάνο των ανθρώπων της Ομοσπονδίας, είναι να βγει μία προκήρυξη για τα επόμενα τρία χρόνια, προβλέποντας όλα τα ενδεχόμενα, αλλά και τις αυξομειώσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν όσο αναφορά τις ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Grandsport.gr, τα στελέχη της Ομοσπονδίας, δεν έχουν ακόμα επί της ουσίας συζητήσει για το νέο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, κάτι που αποδεικνύει πως στη παρούσα φάση, είναι όλα ρευστά και το μόνο που υπάρχει είναι σκέψεις αναφορικά με το μέλλον του πρωταθλήματος.

Αυτό που είναι δεδομένο, είναι πως η προκήρυξη της φετινής χρονιάς θα είναι εντελώς διαφορετική συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς όπως αναφέρουν στην ΕΠΟ, αυτή θα αφορά την ποδοσφαιρική περίοδο 2021-22, την 2022-23 αλλά και την 2023-24, όταν και αναμένεται η Γ Εθνική να φτάσει στην τελική της μορφή.

Σκοπός των ανθρώπων της ΕΠΟ, είναι οι όμιλοι της Γ Εθνικής τη ποδοσφαιρική περίοδο 2023-24 να έχουν μειωθεί σε 4, ενώ οι ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτό, θα πρέπει να τηρούν στο ελάχιστο τις προϋποθέσεις που θα τεθούν και θα αφορούν, ομάδες υποδομής, γήπεδα, μέγιστος αριθμός ξένων αθλητών και άλλα πολλά, ενώ θα υπάρξει και πρόβλεψη για ελάχιστα οικονομικά κριτήρια.

Ουσιαστικά στην ΕΠΟ, επιθυμούν να βελτιώσουν το πρωτάθλημα σε μεγάλο βαθμό στο μέλλον, κάνοντάς το πιο ισχυρό, με ομάδες που θα έχουν τις βάσεις για να αγωνιστούν σε επαγγελματική κατηγορία, καθώς η Γ Εθνική θα είναι το «σκαλοπάτι» για τα σωματεία, πριν αυτά γίνουν επαγγελματικά.

Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να τηρούν προϋποθέσεις αυστηρές, οι οποίες θα τεθούν από τους αρμοδίους και θα αφορούν τις υποδομές τους ως προς τις εγκαταστάσεις τους, τα τμήματα υποδομής που θα πρέπει να έχουν, ενώ θα αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό το ελληνικό στοιχείο στα ρόστερ.

Όλα αυτά όμως, είναι σκέψεις που κάνουν οι αρμόδιοι, δεν έχει μέχρι σήμερα επικυρωθεί τίποτα από αυτά και στη παρούσα φάση, γίνονται μόνο συζητήσεις ως προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο για την ΕΠΟ είναι ο Κρητικός όμιλος, καθώς στην Ομοσπονδία υποστηρίζουν πως υπάρχουν σκέψεις να διατηρηθεί, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από το σύνολο των ομάδων που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτόν, καθώς εάν είναι λιγότερες από 9, δύσκολα θα μπορέσει να διατηρηθεί, ενώ «πονοκέφαλο» προκαλεί και μόνο η σκέψη να γίνει όμιλος με 10 κρητικές ομάδες και 4 από την πρωτεύουσα, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργούσε επιπρόσθετα προβλήματα.

Στην ΕΠΟ θέλουν η χρονιά 2021-22 να είναι η μεταβατική των μεγάλων αλλαγών που θα επακολουθήσουν, δίνοντας παράλληλα τον απαραίτητο χρόνο στα σωματεία να προετοιμαστούν, γνωρίζοντάς τους απο τώρα όμως τις αλλαγές του μέλλοντος και το τι θα πρέπει να τηρούν για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό…

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.