Ξεκινούν οι εργασίες στο γήπεδο του Κρουσώνα

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο αντικατάστασης του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου του Κρουσώνα, καθώς σήμερα το πρωί, έφτασε στο Ηράκλειο ο τάπητας του οποίου η παραλαβή έχει καθυστερήσει την έναρξη των εργασιών.

Οι νταλίκες που μεταφέρουν τον τάπητα, έφτασαν σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο, με το πλοίο της γραμμής και αμέσως μετά παραδόθηκε στους αρμοδίους, ενώ τα συνεργεία αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες να ξεκινήσουν όλες τις απαραίτητες εργασίες.

Το «έργο» έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και είναι συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 207.700€, ενώ την σχετική σύμβαση είχε υπογράψει στις 17/12/2020 ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Αρχικά, οι πρώτες εργασίες που θα ξεκινήσουν σύντομα, αφορούν την αποξήλωση του παλαιού τάπητα, ενώ για θα γίνουν και παρεμβάσεις στο υπόστρωμα του αγωνιστικού χώρου, για να τηρεί τις προδιαγραφές της FIFA και κατ’ επέκταση της ΕΠΟ, καθώς ο νέος συνθετικός χλοοτάπητας θα είναι τελευταίας γενιάς και αποτελείται από νήματα πολυαιθυλενίου όμοια με φυσικό γρασίδι τα οποία συγκρατούνται σε μια ειδική βάση από μείγμα πολυπροπυλενίου και πολυεστέρα επενδυμένη με λάτεξ ή από μείγμα πολυπροπυλενίου και πολυουρεθάνης δυο συστατικών.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.