Κορωνοϊος: Μείωση του ιικού φορτίου σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά

Μείωση υπάρχει στα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοϊού στα λύματα του νησιού μας, καθώς στο Ηράκλειο υπάρχει ύφεση -54%, στο Ρέθυμνο -37% και στα Χανιά -62%.

Όσο αναφορά τον Άγιο Νικόλαο, δεν κατέστη δυνατή η λήψη δείγματος από την ΔΕΥΑ της πόλης, την εβδομάδα 17-23 Μαΐου, λόγω βλάβης και ακόλουθης συντήρησης του αυτόματου δειγματολήπτη.

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ: «Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ. Τα αποτελέσματα αφορούν στην εβδομάδα 17 έως 23 Μαΐου 2021.
Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης, ενώ για πρώτη φορά ελήφθησαν δείγματα και από την πόλη των Ιωαννίνων. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων και αντιστοιχούν
στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.