Αίτημα αναβολής από τον Ρεθυμνιακό για το παιχνίδι με τον Πλατανιά

Ο Ρεθυμνιακός, μετά τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην ομάδα, το σωματείο του Ρεθύμνου, έκαναν αίτημα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, για αναβολή της αναμέτρησης απέναντι στον Πλατανιά, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του 10ου ομίλου της Γ Εθνικής.

Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν πέντε ποδοσφαιριστές της ομάδας, θετικοί στον covid-19, με τους ανθρώπους του σωματείου να ζητάνε από την Διοργανώτρια Αρχή, την αναβολή του παιχνιδιού, καθώς οι προπονήσεις αυτής της εβδομάδας έχουν ματαιωθεί ως μέτρο προστασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ρεθυμνιακού: «Το Δ.Σ. του Ρεθυμνιακού Α.Ο. ανακοινώνει ότι παρά την κατά γράμμα τήρηση όλων εκείνων των υγειονομικών μέτρων που είχε προτείνει και εξαγγείλει η ΓΓΑ και ακολουθήθηκε αυστηρά δυστυχώς η πανδημία του κορονοϊού που έχει ταλαιπωρήσει και αλλάξει τον τρόπο ζωής όλων «χτύπησε τη πόρτα» του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας μας.

Το δυσάρεστο αυτό γεγονός μας οδήγησε με την υπευθυνότητα που διακρίνει την διοίκηση μας στην γνωστοποίηση του προβλήματος και του αριθμού των κρουσμάτων στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή της ΕΠΟ και στην αίτηση στην αντίστοιχη εκτελεστική της Ομοσπονδίας της αναβολής του προγραμματισμένου Σαββατιάτικου αγώνα μας στην Σοχώρα με την ομάδα του Πλατανιά.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο «μέτωπο» των κρουσμάτων των ποδοσφαιριστών μας, φροντίζουμε σε όλα όσα χρειαστούν, έχουμε προβεί ήδη σε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης του υπόλοιπου αγωνιστικού τμήματος και της ομάδας προπονητών (πλήρη απολύμανση εσωτερικών χώρων χρήσης, ματαίωση των προπονήσεων), ώστε να σταματήσουμε την εξάπλωση των κρουσμάτων στις τάξεις μας και να εξαλείψουμε την παρουσία τους.

Παράλληλα λαμβάνοντας την απόφαση να μετέχουμε στην μορφή πρωταθλήματος που αποφάσισε για την Γ’ Εθνική η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, σε μια χρονική στιγμή όπου ο απρόσμενος αλλά πάντα υπαρκτός παράγοντας της πανδημίας του κορονοϊού, αποδυνάμωσε το δυναμικό μας σε επίπεδο να μην μπορεί να ανταπεξέλθει ισόνομα και ισάξια στις υποχρεώσεις του, με όλο το σεβασμό προς τα φίλα σωματεία που λαμβάνουν μέρος στον 10ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, αιτηθήκαμε την αναβολή του προγραμματισμένου αγώνα μας για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος με τον Α.Ο. Πλατανιά, στην προσπάθεια μας να διαφυλάξουμε πρωτίστως την υγεία όλων των συμμετεχόντων αθλητών. Αναμένοντας την τελική απόφαση για την διεξαγωγή της συγκεκριμένης αναμέτρησης από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, συνεχίζουμε να τηρούμε με αυστηρότητα όλα εκείνα τα υγειονομικά μέτρα που απαιτούνται ώστε να διαφυλάξουμε εκείνο το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό που υπηρετούμε. Το υγειές ποδόσφαιρο».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.