Γ. Βρέντζος: «Ο Εργοτέλης πήγε στη Νίκαια ως πρόβατο προς σφαγή»

Ο πρώην πρόεδρος του Εργοτέλη, Γιώργος Βρέντζος, με ανάρτηση του στα social media, αναφέρθηκε στις διαδικασίες όπου έκανε η ομάδα, για τα όσα έγιναν στη Νίκαια, στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό.

Ο Γιώργος Βρέντζος τόνισε πως όσα έγιναν στη Νίκαια ήταν αναμενόμενα, καθώς δεν θα ήταν η πρώτη φορά, διότι όπως αναφέρει, η… φιλοξενία του Ιωνικού είναι γνωστή, όπως γνωστή είναι κι η σχέση των εκάστοτε διοικήσεων της ομάδας.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην ανάρτηση του: «Κι αφού αποδώσαμε, κατά την άποψη μας φυσικά, τις ευθύνες και κατονομάσαμε τους ηθικούς αυτουργούς και συνένοχους στα αίσχη της Νίκαιας, νομίζω ότι τώρα είναι η στιγμή να κάνουμε και την αυτοκριτική μας.

Προτού πω οτιδήποτε, τονίζω και ξεκαθαρίζω ότι η παρακάτω κριτική είναι καλοπροαίρετη. Νομίζω άλλωστε ότι τουλάχιστον φέτος στήριξα την ιδιοκτησία και τη διοίκηση της ΠΑΕ όσο μπορούσα ή μάλλον όσο μου επέτρεψαν (μακάρι να μου είχαν επιτρέψει να κάνω πολύ περισσότερα όπως ήθελα και μπορούσα). Η εκτίμηση μου τόσο προς τον Μάγκεντ Σάμι όσο και τον Γιώργο Τουτζάρη είναι δεδομένη. Γι’ ακόμα μια φορά, τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ – όπως κι όλοι οι Εργοτελίτες – για τη φετινή χρονιά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τους ασκούμε κριτική, αρκεί φυσικά αυτή να είναι καλόπιστη κι εποικοδομητική.

Η άποψη μου λοιπόν είναι ότι η ΠΑΕ Εργοτέλης έχει μερίδιο ευθύνης – το μικρότερο απ’ όλους φυσικά – για τα όσα διαδραματίστηκαν στη Νίκαια. Κι έχει ευθύνη γιατί δεν προστάτεψε την ομάδα και τα συμφέροντα της.
Το τι θα γινόταν στη Νίκαια ήταν αναμενόμενο. Δεν θα ήταν άλλωστε η πρώτη φορά. Το γήπεδο του Ιωνικού είναι γνωστό για τη “φιλοξενία” του όποτε κι όταν χρειαστεί. Όπως γνωστή είναι κι η σχέση των εκάστοτε διοικήσεων της ομάδας της Νίκαιας με τον ποδοσφαιρικό – και μη – υπόκοσμο, καθώς και το ποιόν μερίδας των οργανωμένων οπαδών του. Άλλωστε όλοι αυτοί είχαν καταθέσει τα “διαπιστευτήρια” τους φέτος εντός κι εκτός έδρας. Η άψογη φιλοξενία στον προηγούμενο αγώνα δεν έπρεπε να μας καθησυχάσει και να μας “υπνωτίσει”. Άλλο ματς εκείνο, άλλες οι συνθήκες, άλλη η κρισιμότητα. Δεν ήθελε πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κανείς ότι – αν μη τι άλλο – υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα.

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ το γνώριζαν. Τους προειδοποίησαν και διάφοροι, ανάμεσα τους κι εγώ ο οποίος έζησα επί προεδρίας μου από πρώτο χέρι τον Ιωνικό και τις εξωαγωνιστικές πρακτικές του. Δεν μπορώ να πω ότι μας αγνόησαν εντελώς, αναμφισβήτητα έκαναν κάποιες κινήσεις αλλά δεν ήταν αρκετές. Δεν αρκεί να στείλεις 2-3 επιστολές και να κάνεις 1-2 τηλεφωνήματα. Αυτά είναι τα τυπικά κι απολύτως απαραίτητα αν παίζεις με την Παναχαική στην Πάτρα για να μπεις στα plays-offs κι όχι με τον Ιωνικό στη Νίκαια για ν’ ανέβεις στη SL1. Θυμηθείτε όσα έκανε η Ξάνθη πριν πάει στη Νίκαια και συγκρίνετε τα μ’ αυτά που εμείς κάναμε, ή μάλλον μ’ αυτά που δεν κάναμε…

Δε γίνεται να παίζεις ένα από τα σημαντικότερα ματς της ιστορίας σου κι αντί να εξετάζεις κάθε λεπτομέρεια και πιθανό κίνδυνο να ασχολείσαι με μια τυπική και χωρίς κανένα κίνδυνο προσφυγή ποδοσφαιριστή. Δεν επιτρέπεται να μην εξαντλείς και την παραμικρή δυνατότητα που έχεις ώστε να εξαλείψεις κάθε πιθανό κίνδυνο. Στην τελική, ας είμασταν προετοιμασμένοι για το χειρότερο κι ας μη χρειαζόταν τελικά. Γιατί, όπως λέει κι ο λαός, φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά…
Ο Εργοτέλης πήγε στη Νίκαια ως πρόβατο προς σφαγή. Ελπίζω τουλάχιστον το πολύ σκληρό αυτό πάθημα να μας γίνει μάθημα…

ΥΓ. Μια ΠΑΕ της SL2, μια αθλητική εταιρεία δηλαδή, δε μπορεί να λειτουργεί μόνο με 1 στέλεχος/παράγοντα (ο οποίος ουσιαστικά εκτελεί χρέη προέδρου, αντιπροέδρου, γενικού διευθυντή, τεχνικού διευθυντή κλπ) και 2 υπαλλήλους (συν 2 εξωδιοικητικούς παράγοντες)…».