Καιρός: Αλλάζει στα μέσα της εβδομάδας με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Πολύ καλός καιρός, με λίγες συννεφιές μόνο στα βόρεια το μεσημέρι / απόγευμα. Δυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο έως 7bf και στο Αιγαίο νοτιάδες 3-5, στο Β. Αιγαίο έως 6 και άνοδος της θερμοκρασίας, έως 28-30 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και έως 25-26 στα νησιά μας.

ΑΤΤΙΚΗ Ηλιοφάνεια, δυτικοί και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι άνεμοι 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 28 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Επίσης ήλιος, μεταβλητοί και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι άνεμοι 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ Συνεχίζεται ο καλός καιρός και μόνο στα βόρεια θα έχουμε πάλι λίγες συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα και στα βορειοανατολικά ορεινά λίγες μπόρες. Άνεμοι δυτικοί, στα κεντρικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ, όπου θα έχουμε και μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας.

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και την Τετάρτη, με τους ανέμους να ενισχύονται λίγο από το απόγευμα και να φτάνουν στα πελάγη τα 7 μποφόρ, ενώ την Πέμπτη θα μας τα χαλάσει λίγο ο καιρός, επηρεάζοντας όμως μόνο τα βόρεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά.

Θα γυρίσουν οι άνεμοι σε βοριάδες στα 6-7 μποφόρ και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία, από το βράδυ όμως θα βελτιωθεί και πάλι και θα παραμείνει καλός και το Παρασκευο – Σαββατοκύριακο, οπότε και θα εξασθενήσουν οι άνεμοι και θα ανέβει ξανά σταδιακά η θερμοκρασία…