Το πρόγραμμα του διασυλλογικού ανδρών-γυναικών σε Ηράκλειο και Χανιά

Με το Διασυλλογικό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών συνεχίζεται το σαββατοκύριακο η δράση στην Κρήτη. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος το Διασυλλογικό θα είναι μοιρασμένο σε δύο ομίλους. Ο ένας θα διεξαχθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο και στο Στάδιο Ελευθερίας με τη συμμετοχή αθλητών-αθλητριών από το Ηράκλειο και το Λασίθι και ο άλλος στο Ε.Α.Κ. Χανίων «Έλενας Βενιζέλου» με συμμετοχές από Χανιά και Ρέθυμνο.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Λασιθίου, της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου, του ΔΟΠΑΦΜΑΗ και των Ε.Α.Κ. Ηρακλείου και Χανίων.

Οι διασυλλογικοί αγώνες αποτελούν κριτήριο για πρόκριση στα πανελλήνια πρωταθλήματα, τα οποία στη συνέχεια αποτελούν αγώνες πρόκρισης για τις διεθνείς διοργανώσεις του 2021.

Για τη συμμετοχή τους οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να παρουσιάσουν απαραίτητα άμεσο τεστ αντιγόνου (RapidAndigenTest, Rat) του κορωνοϊούSARS-Cov-2 την ημέρα του αγώνα ή το τελευταίο 24ωρο πριν τον αγώνα ή Μοριακό έλεγχο (ΡΤ-PCR) 24-48 ώρες πριν την ημέρα αγώνα.

Εάν την περίοδο διεξαγωγής των αγώνων έχουν διαμορφωθεί ευνοϊκότερες συνθήκες σχετικά με την πρόληψη του COVID – 19, τότε θα γίνουν οι απαιτούμενες προσαρμογές στηδιεξαγωγή των αγώνων.

Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες-γυναίκες γεννημένοι από το 1998 και μεγαλύτεροι–ρες, Κ23 (1999 – 2001), Κ20 (2002 – 2003), Κ18 (2004 – 2005).

Επίσης πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην τελευταία υπουργική απόφαση «περί εγγραφής αθλητών», σε σωματεία – μέλη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης

Για να μειωθούν οι μετακινήσεις και τα έξοδα μετακίνησης τωνσωματείων, οι αθλητές – αθλήτριες που διαμένουν σε διαφορετική πόλη από την έδρα του σωματείου τους θα μπορούν, εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν στον πλησιέστερο όμιλο με τον αποδεδειγμένο τόπο διαμονής τους και μετά από αίτημα του σωματείου τους προς το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Με τον τρόπο αυτό ο Γιάννης Νυφαντόπουλος που κάνει προετοιμασία στο Ηράκλειο θα αγωνιστεί για λογαριασμό του Ελ. Βενιζέλου στο Ηράκλειο.

Διαβάστε περισσότερα στο runbeat.gr