Γ Εθνική: Στο χέρι του ΠΟΑ ο τίτλος, ζωντανοί στο «κυνήγι» και άλλοι τέσσερις

Στο χέρι του ΠΟΑ είναι ο τίτλος του 10ου ομίλου της Γ Εθνικής, καθώς αυτή τη στιγμή, παρ’ ότι ισοβαθμεί με τον Ηρόδοτο στην κορυφή της βαθμολογίας, λόγω του 2-1 στο μεταξύ τους παιχνίδι, έχει το προβάδισμα, πέντε στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος! Το πρόγραμμα των πέντε συνδιεκδικητών… 

Πέντε αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της ποδοσφαιρικής περιόδου 2020-21, καθώς με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, θα ολοκληρωθεί παράλληλα και το πρωτάθλημα, λόγω της πολύμηνης διακοπής λόγω κορωνοϊού.

Τον τίτλο του πρωταθλητή, διεκδικούν με μαθηματικές ελπίδες, πέντε ομάδες, εκ των οποίων οι τρεις είναι από το Ηράκλειο, μία από το Λασίθι και μία από τα Χανιά.

Ο ΠΟΑ είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα που δείχνει να έχει το προβάδισμα, ενώ προβάδισμα όμως που είναι εύθραυστο και για να το διατηρήσει θα πρέπει να πάει με νίκες μέχρι το φινάλε, για να μην δώσει… δικαίωμα στους αντιπάλους του να τον προσπεράσουν βαθμολογικά.

Η ομάδα του Ατσαλένιου, βρίσκεται στη κορυφή έχοντας 23 βαθμούς και έχει μπροστά της τέσσερα παιχνίδια και ένα… ξεκούραστο τρίποντο την προτελευταία αγωνιστική. Ο ΠΟΑ θα φιλοξενηθεί την Κυριακή (16/5) από τον Γιούχτα στις Αρχάνες, ενώ την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα φιλοξενήσει ο ίδιος την Αναγέννηση Ιεράπετρας στο Ατσαλένιο, ενώ στην εμβόλιμη 13η αγωνιστική θα φιλοξενηθεί από τον Πλατανιά στο Μάλεμε. Στις 30/5 όταν και θα γίνει η 14η αγωνιστική, ο ΠΟΑ λόγω… Παλαιόχωρας θα πάρει ξεκούραστο τρίποντο, καθώς η ομάδα των Χανίων έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα και στο φινάλε, θα αγωνιστεί στο δυσκολότερο -βάσει βαθμολογίας- παιχνίδι, αυτό με τον Αλμυρό στο Γάζι.

Σε περίπτωση που ο ΠΟΑ καταφέρει και πάρει το απόλυτο στις πέντε εναπομείναντες αγωνιστικές, τότε θα στεφθεί πρωταθλητής, ανεξαρτήτως των υπολοίπων αποτελεσμάτων και ως εκ τούτου, ο τίτλος είναι στο… χέρι του.

Στους 23 βαθμούς, όσους έχει ο ΠΟΑ, έχει και ο Ηρόδοτος, ο οποίος την Κυριακή (16/5) θα πάρει ξεκούραστους τρεις βαθμούς, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στις Αρχάνες, ενώ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, θα αντιμετωπίσει Άρη Σούδας (εκτός), Αστέρα Ρεθύμνου (εντός), ΑΟΑΝ (εντός) και θα κλείσει τις υποχρεώσεις του στα Χανιά, απέναντι στην ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ που… καραδοκεί.

Για να στεφθεί πρωταθλητής ο Ηρόδοτος, θα χρειαστεί να πάρει το απόλυτο των βαθμών στα εναπομείναντα παιχνίδια και ο ΠΟΑ να ηττηθεί ή να φέρει ισοπαλία σε κάποιο εξ αυτών.

Στο… κόλπο για τον τίτλο είναι και η ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ που απέχει μόλις ένα βαθμό από την πρώτη θέση, η ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ -όπως και ο Ηρόδοτος- θα πάρει ξεκούραστους τρεις βαθμούς την 11η αγωνιστική, ενώ στη συνέχεια ακολουθούν κατά σειρά Αλμυρός (εντός), Νεάπολη (εκτός), Δαμάστα (εκτός) και Ηρόδοτος (εντός).

Για να μπορέσει να επανέλθει στη κορυφή η Χανιώτικη ομάδα, θα πρέπει να χάσει βαθμούς ο ΠΟΑ, ενώ πέραν αυτού, θα χρειαστεί και νίκη απέναντι στον Ηρόδοτο για να μπορέσει να τον προσπεράσει, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΑΟΑΝ που έχει επίσης 22 βαθμούς αυτή τη στιγμή, υπερτερεί η ομάδα των Χανίων, που είχε επικρατήσει στον Άγιο Νικόλαο με 2-3 τον περασμένο Νοέμβριο.

Έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων θα χρειαστεί ο ΑΟΑΝ για να μπορέσει να βρεθεί στη κορυφή, κάτι που δεν μοιάζει ιδιαίτερα εύκολο, αλλά δεν είναι απίθανο.

Η ομάδα του Αγίου Νικολάου, θα φιλοξενήσει την ερχόμενη εβδομάδα τον Αλμυρό και θα χρειαστεί να νικήσει σε όλα τα παιχνίδια, αλλά παράλληλα να ηττηθούν ΠΟΑ, Ηρόδοτος και ΣΥΝΚΑ για να μπορέσει να τους προσπεράσει, ενώ το πρόγραμμα και της ίδιας, μόνο εύκολο δεν είναι που έχει κατά σειρά Αλμυρό (εντός), Νεάπολη (εκτός), Δαμάστα (εντός) και Ηρόδοτο (εκτός), ενώ στο φινάλε θα πάρει το άνευ αγώνος τρίποντο λόγω… Άρη Ρεθύμνου.

Ελπίδες για τον τίτλο έχει και ο Αλμυρός που διανύει εξαιρετική περίοδο και βρίσκεται στους 21 βαθμούς. Το συγκρότημα του Δημήτρη Βολονάκη, για να βρεθεί στη 1η θέση, θα χρειαστεί να νικήσει στα παιχνίδια της και να ηττηθεί σε κάποιο από τα τελευταία πέντε ο Ηρόδοτος, καθώς θα αντιμετωπίσει τους άλλους τρεις από τους τέσσερις που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.

Αρχικά, θα φιλοξενηθεί από τον ΑΟΑΝ και στη συνέχεια θα μεταβεί στα Χανιά για να αντιμετωπίσει την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, θα αγωνιστεί και πάλι στο Ηράκλειο με τον Πόρο, ενώ τη προτελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ρεθυμνιακό. Στο φινάλε, θα φιλοξενήσει τον ΠΟΑ στο Γάζι.

Αναμφίβολα, οι ισορροπίες είναι λεπτές και το που θα δούμε να καταλήγει η… κούπα του πρωταθλητή, είναι κάτι που θα κριθεί μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Το πρόγραμμα των πέντε διεκδικητών του τίτλου: 

ΠΟΑ
(23β.)
ΗΡΟΔΟΤΟΣ
(23β.)
ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ (22β.) ΑΟΑΝ
(22β.)
ΑΛΜΥΡΟΣ (21β.)
11η αγ. Γιούχτας
(εκτός)
3-0 α.α.
(Άρης Ρ.)
3-0 α.α. (Παλαιόχωρα) Αλμυρός (εντός) ΑΟΑΝ
(εκτός)
12η αγ. Αναγέννηση Ιερ. (εντός) Άρης Σούδας (εκτός) Αλμυρός
(εντός)
Νεάπολη (εκτός) ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ (εκτός)
13η αγ. Πλατανιάς (εκτός) Αστέρας Ρεθ. (εντός) Νεάπολη
(Εντός)
Δαμάστα (εντός) Πόρος
(εντός)
14η αγ. 3-0 α.α. (Παλαιόχωρα) ΑΟΑΝ
(εντός)
Δαμάστα
(εκτός)
Ηρόδοτος (εκτός) Ρεθυμνιακός (εκτός)
15η αγ. Αλμυρός
(εκτός)
ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ (εκτός) Ηρόδοτος (εντός) 3-0 α.α.
(Άρης Ρεθ.)
ΠΟΑ
(εντός)