Κορωνοϊός: Ξεκινούν πάλι οι εμβολιασμοί – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για όλους

Στα εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας σπεύδουν και πάλι από το πρωί της Δευτέρας, 3 Μαΐου, οι πολίτες που επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, παίρνοντας μέρος στην επιχείρηση «Ελευθερία».

Οι εμβολιασμοί δεν πραγματοποιήθηκαν μόνο την Κυριακή του Πάσχα, προκειμένου να ξεκουραστούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι που συμμετέχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Οι εμβολιαστικές γραμμές έχουν αυξηθεί λόγω μεγάλης ζήτησης, ενώ προστίθενται και νέα εμβολιαστικά κέντρα στα ήδη υπάρχοντα που λειτουργούν επί επταήμερης βάσης έως τα μεσάνυχτα. Εντός του Μαΐου θα αναπτυχθούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα.

Έως το Μεγάλο Σάββατο είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.115.339 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 2.170.858 αφορούν την 1η δόση και 944.481 και τη 2η δόση. Το Μεγάλο Σάββατο μάλιστα άνοιξε και η πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού των ατόμων που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών. Πρόκειται για την τρίτη ομάδα για την οποία άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού την περασμένη εβδομάδα, μετά τους 30-39 και τους 40-44 ετών.

ADVERTISING

Για την ηλικιακή ομάδα 45-49 είναι διαθέσιμα όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια, ενώ για τις ομάδες 30-39 και 40-44 διατίθεται μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca. Επιπλέον, στη δεδομένη χρονική στιγμή, εμβολιάζονται πολίτες με νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, εκπαιδευτικοί και ο γενικός πληθυσμός άνω των 30 ετών.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson ξεκινούν από τις 5 Μαΐου. Την ίδια μέρα, θα γίνονται εμβολιασμοί συνολικά σε 1.500 κέντρα, αριθμός που ενδεχομένως να ανέβει κι άλλο μέσα στο καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα της επιχείρησης «Ελευθερία», σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, «αν τηρηθούν οι παραδόσεις από τις εταιρείες, εντός του Μαΐου θα προχωρήσουμε στο άνοιγμα και επόμενων ηλικιακών ομάδων για να εμβολιαστούν, φτάνοντας έτσι τον Ιούνιο στο άνοιγμα της πλατφόρμας ώστε να μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή ethnos.gr
Click to Hide Advanced Floating Content