Ηράκλειο: Θρίλερ με αεροσκάφος, υποψία για αεροπειρατεία

Ένα αληθινό θρίλερ έλαβε χώρα νωρίς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στον ουρανό του Ηρακλείου στην Κρήτη, εξαιτίας ενός αεροπλάνου με προορισμό το Ισραήλ γύρω από το υπήρχε η υποψία αεροπειρατείας ή ύπαρξης βόμβας.

Όπως τονίζει το Creta24, το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από το JFK της Νέας Υόρκης, με προορισμό το Ισραήλ, όταν πάνω από τη Μήλο και μετά από πληροφορίες ότι σε αυτό ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί βόμβα ή να εκτυλίσσεται αεροπειρατεία, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός συναγερμού κι αμέσως δόθηκε εντολή από το ΝΑΤΟ για επιτήρηση. Το αεροσκάφος συνόδευσαν γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη μέχρι την είσοδό του στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Μόλις το αεροσκάφος μπήκε σε ελληνικό FIR, περίπου στις 9 το πρωί, απογειώθηκαν 4 ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Δύο F -16 από την 111 πτέρυγα μάχης στον Αραξο και ακόμα δυο από το Καστέλι.

ADVERTISING

Τα δυο πρώτα το προσέγγισαν, μόλις εισήλθε στο ελληνικό FIR, δυτικά της Κεφαλονιάς, στο σημείο που τέμνονται τα FIR Αθήνας και Ρώμης και το συνόδευσαν μέχρι την Κρήτη. Εκεί το παρέλαβαν τα δυο F -16 από το Καστέλι και το επιτηρούσαν μέχρι να εξέλθει από το ελληνικό FIR.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το αεροσκάφος έχει προσγειωθεί με ασφάλεια στο Ισραήλ.

Πηγή Ethnos.gr