Η Δαμάστα χαιρετίζει την υπογραφή σύμβασης για την ανάπλαση του Κοιμητηρίου Πεσόντων Ολοκαυτώματος

Η ομάδα της Δαμάστας με χαρά χαιρετίζει την υπογραφή σύμβασης ανάπλασης του Κοιμητηρίου Πεσόντων Ολοκαυτώματος Δαμάστας στο Κερατίδι, από τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα.

Η Δαμάστα όπως τονίζει στην ανακοίνωση της, το Κερατίδι αποτελεί μια εμβληματική περιοχή στον αγώνα για την απελευθέρωση, καθώς είναι ένας τόπος θυσίας και ταφής των 30 Εθνομαρτύρων Δαμαστιανών που εκτελέστηκαν στις 21 Αυγούστου 1944 από τους Ναζί ενώ ακολούθησε η ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δαμάστας: «O AO Δαμάστας με χαρά χαιρετίζει την υπογραφή της σύμβασης Ανάπλασης του Κοιμητηρίου Πεσόντων Ολοκαυτώματος Δαμάστας στο Κερατίδι, από τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα και τον Ανάδοχο του έργου.

Το Κερατίδι αποτελεί μια εμβληματική περιοχή στον αγώνα για την απελευθέρωση, ένας τόπος θυσίας και ταφής των 30 Εθνομαρτύρων Δαμαστιανών που εκτελέστηκαν στις 21 Αυγούστου 1944 από τους Ναζί ενώ ακολούθησε η ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού.

Συγχαίρουμε όλους τους φορείς που συνέβαλαν για την εκπλήρωση μιας προσπάθειας πολλών δεκαετιών από την τοπική κοινωνία της Δαμάστας για την ανάπλαση του χώρου που θα θυμίζει πάντα τον αγώνα, την πίστη, τη θυσία και όσους έδωσαν το αίμα τους για την ελευθερία…»