Κ. Μητσοτάκης: «Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο οι περιορισμοί μειώθηκαν, μπορεί να επανέλθουν»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της χαλάρωσης των μέτρων, προειδοποιώντας παράλληλα και τους πολίτες ότι αν δεν υπάρξει υπευθυνότητα θα επιστρέψουν άμεσα τα μέτρα.

Μάλιστα ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να φτάσει η χώρα μας ασφαλείς στο Πάσχα, προκειμένου να έχουμε πιο ελεύθερο καλοκαίρι.

«Είμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο δίμηνο στην μάχη με την πανδημία και ευχόμαστε να είναι το τελευταίο». Και πρόσθεσε: «Ευχόμαστε η φετινή Άνοιξη να φέρει το αληθινό καλοκαίρι στην κοινωνία. Ενώ ο πλανήτης βιώνει ένα νέο κύμα πανδημίας η Ελλάδα τα κατάφερε καλύτερα σε σχέση με άλλα κράτη που είχαν πιο οργανωμένα συστήματα υγείας. Φυσικά και έγιναν λάθη αλλά η εικόνα καταστροφής που προβάλλει η αντιπολίτευση είναι ένα ψέμα και προσβάλλει όσους μάχονται τον ιό».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της χαλάρωσης των μέτρων. Είπε: «Δεν μιλάμε για άνοιγμα αλλά για αναπροσαρμογή δραστηριοτήτων. Περισσότερη ελευθερία σημαίνει και περισσότερη υπευθυνότητα. Τώρα, οι συνωστισμοί θα είναι αδικαιολόγητοι. Και με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο οι περιορισμοί μειώθηκαν μπορεί να επανέλθουν». Πρέπει, είπε χαρακτηριστικά, να φτάσουμε, στο Πάσχα πιο ασφαλείς και στο καλοκαίρι πιο ελεύθεροι».