Φαν΄τ Σχιπ: «Μας δίνει ώθηση το αποτέλεσμα με Ισπανία»

Ώθηση από το παιχνίδι με την Ισπανία έχει πάρει η Εθνική μας ομάδα σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Τζον Φαν’τ Σχιπ ο οποίος αναφέρθηκε σε όλους και όλα στην συνέντευξη τύπου.

Η Εθνική Ελλάδος πήρε ένα σπουδαίο βαθμό στην Ισπανία και ο τεχνικός της ομάδας τόνισε πως αυτό θα δώσει αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές του για την συνέχεια, ωστόσο κανείς δεν πρέπει να πάρει “αέρα” γιατί η συνέχεια αναμένεται δύσκολη.

Μάλιστα ο Φαντ’ Σχιπ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του και για το φιλικό παιχνίδι με την Ονδούρα τονίζοντας πως δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα από την συγκεκριμένη ομάδα, ενώ έκανε αναφορά και για την πρώτη επιλογή του Αλεξανδρόπουλου.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος:

Για το ματς με την Ονδούρα: «Δεν ξέρουμε τόσα για την Ονδούρα. Έχουμε κάποια ματς όπως με τη Λευκορωσία. Θα επικεντρωθούμε στην ομάδα μας. Αντίθετα με την Ισπανία θα έχουμε παραπάνω τη μπάλα και αυτό θέλουμε και με Ονδούρα και με Γεωργία. Να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Για τον Αλεξανδρόπουλο: «Είναι νεαρός παίκτης. Τον παρακολουθούσαμε. Έχει κάνει βήματα προόδου. Έχει να μάθει πολλά ακόμα όμως είχαμε λόγο να τον καλέσουμε μετά το πρόβλημα του Πέλκα. Ελπίζουμε να είναι ΟΚ ο Πέλκας αλλά θέλουμε παραπάνω παίκτες και για τη Γεωργία. Ίσως να τον δούμε να παίζει και να δούμε την πρόοδό του».

Για τα ματς με αδύναμες ομάδες: «Είχαμε ομάδες από την Ευρώπη με καλά αποτελέσματα, όπως τη Σλοβενία και το Κόσοβο. Δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες. Ας μην ξεχνάμε που ήταν η Εθνική και που είναι. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί. Θα προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε αγώνα. Να παίρνουμε αποτελέσματα και να σκοράρουμε».

Για το πως προετοιμάζει τους παίκτες: «Με τους παίκτες μιλάμε για το πως να αμυνόμαστε και να κάνουμε επίθεση. Βέβαια υπάρχει και η πνευματική προετοιμασία. Μας δίνει ώθηση το καλό αποτέλεσμα με την Ισπανία και τη δυνατότητα να το… κουβαλήσουμε στα επόμενα ματς. Θα μας δώσει μία καλή ενέργεια»