Φαν’τ Σχιπ: «Αν θέλουμε Μουντιάλ, πρέπει να φανούμε αντάξιοι με την Ισπανία»

Η Εθνική μας αντιμετωπίζει την Ισπανία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο τεχνικός της ομάδας μας, τόνισε πως πρέπει να φανούμε αντάξιοι του αντιπάλου της ούτως ώστε να έχουμε ελπίδα για θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Τζον Φαν’τ Σχιπ στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με την Ισπανία:

Για την πρόκληση της προσαρμογής της ομάδας μεταξύ ολλανδικού και ελληνικού στυλ: «Είναι σίγουρα μια πρόκληση. Όταν αναλάβαμε την ομάδα 1,5 χρόνο πριν, θέλαμε να μάθει η ομάδα σε αυτό το στυλ. Θέλαμε παίκτες με τις ικανότητες να παίξουμε αυτό το ποδόσφαιρο και σίγουρα θέλω να δω την ομάδα να παίζει με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ταυτόχρονα όμως θέλουμε να διατηρήσουμε την ταυτότητα της ομάδας, όπως αγωνίζεται στο υψηλό επίπεδο τόσα χρόνια και όπως τα έχει καταφέρει. Έχουμε κάνει βήματα προόδου και ένα ματς κόντρα στην Ισπανία είναι πρόκληση. Είναι μια ομάδα που αποτελεί υπόδειγμα στο στυλ ποδοσφαίρου που παίζει και αύριο θα δούμε τι βήματα προόδου έχουμε κάνει. Όμως ίσως παίξουμε και λίγο διαφορετικά σε σχέση με το συνηθισμένο μας παιχνίδι».

ADVERTISING

Για το ποια είναι τα θετικά στοιχεία της ομάδας που θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει κόντρα στην Ισπανία: «Να προσπαθήσει η ομάδα να παίξει συμπαγές ποδόσφαιρο. Όταν έχουμε κατοχή να προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας, όπως σε όλα τα προηγούμενα, να έχουμε καλή ανάπτυξη και παιχνίδι πάνω στις γραμμές. Πολλά θα εξαρτηθούν βέβαια από το πως θα παίξει και ο αντίπαλος. Δεν ξεχνάμε πως παίζουμε εκτός έδρας με έναν δυνατό αντίπαλο. Δεν γίνεται να υπερεκτιμήσουμε τις δυνάμεις μας και να πούμε ότι θα κάνουμε 80% κατοχή μπάλας, όμως έχουμε έρθει για να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε».

Για το ότι το ματς με την Ισπανία είναι μόλις το δεύτερο για την Ελλάδα επί των ημερών του κόντρα σε αντίπαλο του τοπ-10 της FIFA μετά από αυτό με την Ιταλία και τις ομοιότητες των δύο αγώνων: «Με την Ιταλία ήταν ένα δυνατό παιχνίδι στη Ρώμη. Όπως θα είναι και αύριο. Πάντα κοιτάμε όλα τα παιχνίδια, αναλύουμε όλα τα παιχνίδια και το τί μπορούμε να κρατήσουμε. Θα βασιστούμε σε πράγματα που είδαμε στο ματς κόντρα στην Ιταλία, σε ένα ματς που ακόμη μαθαίναμε. Και αύριο θα πάρουμε πράγματα, φυσικά παίζουμε κόντρα σε έναν αντίπαλο με διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, έχουμε προετοιμαστεί, θέλουμε να πιστέψουν οι παίκτες ότι μπορούν να πετύχουν κάτι καλό. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι έχουμε μάθει πράγματα και θέλουμε να τα δείξουμε στο γήπεδο».

Για το αν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αμυντικά τρικ κόντρα στην Ισπανία: «Δεν θα χρησιμοποιήσουμε αμυντικά τρικ, όμως σίγουρα θα πρέπει να αμυνθούμε. Το συζητήσαμε και το ετοιμάσαμε το πλάνο μας. Το έχουμε δουλέψει. Δεν είχαμε μεγάλο διάστημα για να προετοιμαστούμε. Θα έχει διαφορά σε σχέση με τα ματς με το Nations League όπου είχαμε πολλή κατοχή. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και το παιχνίδι μας. Συζητήσαμε το πως να κλέβουμε μπάλες, να γίνουμε επικίνδυνοι και εάν είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να σκοράρουμε».

ADVERTISING

Για τον Βλαχοδήμο: «Συζητάμε με κάθε παίκτη. Έχουμε μιλήσει και με τον Βλαχοδήμο όταν ήρθε για προπόνηση αλλά και πριν. Είναι ένας έμπειρος γκολκίπερ και ήταν Νο1 στη Μπενφίκα. Τώρα δεν παίζει βασικός αλλά προπονείται, δουλεύει και δεν ανησυχούμε για αυτό».

Για το αν αισθάνεται πίεση από την πρόκληση της πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ: «Η πίεση πάντα είναι καλή. Όταν αγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο, έχεις και αντίστοιχη πίεση, έτσι αυξάνεται και η απόδοση. Είναι ώρα για όλους να ανέβουμε επίπεδο και να ανεβάσουμε ρυθμούς. Είναι δύσκολος ο δρόμος της πρόκρισης σε σχέση με το Euro, υπάρχει αυτή η πίεση. Όλοι είμαστε συνηθισμένοι, αυτή είναι η δουλειά, έτσι οδηγούμαστε σε υψηλότερη απόδοση. Η πίεση είναι πάντα εκεί και μας βοηθά, είμαστε μαθημένοι σε αυτό και όσο περνάει ο καιρός και τα παιχνίδια, η πίεση θα αυξάνεται».

Για το μεγάλο διάστημα ανάμεσα στο ματς με την Ισπανία και το τελευταίο επίσημο παιχνίδι: «Υπάρχουν διαφορές διότι έχουν περάσει 4-5 μήνες από το προηγούμενο παιχνίδι μας. Έχουμε αλλαγές διότι έχουμε τραυματισμούς ή τιμωρίες. Είναι όμως ευκαιρία να δούμε και άλλους παίκτες. Στο τέλος θα επιλέξουμε τους παίκτες που έχουν την ποιότητα και θεωρούμε πως πρέπει να είναι μαζί μας. Ο ανταγωνισμός είναι εκεί. Έχουμε δει ενδιαφέροντες παίκτες. Είμαι χαρούμενοι. Αύριο όλοι θα έχουν την ευκαιρία τους. Και ως ομάδα και ατομικά σε επίπεδο παικτών».

ADVERTISING

Για τον πιθανό σχηματισμό: «Πάντα προσπαθούμε να παίξουμε αυτό που έχουμε δουλέψει. Θα βασιστούμε σε όσα γνωρίζουμε. Δεν είναι η στιγμή το τι θα κάνουμε αύριο. Θα τα δούμε με τους συνεργάτες μου. Το θέμα της διάταξης εξαρτάται από τον αντίπαλό σου. Μπορεί να έχεις 4-3-3 αλλά θα πρέπει να έχεις πιο καλή εικόνα άμυνας. Σε κάθε περίπτωση έχουμε προετοιμαστεί απέναντι σε μία μεγάλη και δυνατή ομάδα, όπως η Ισπανία. Εφόσον θέλεις να βρεθείς σε τελική φάση πρέπει να δείξεις αντάξιος και ισάξιος απέναντι σε τέτοιες ομάδες».

Για τις ιδιαιτερότητες της ημέρας του αγώνα κόντρα στην Ισπανία: «Όταν παίζεις με την Εθνική πρέπει να δίνεις το 100%, ότι μέρα και να είναι. Θα θέλουμε να δώσουμε και να πετύχουμε το κάτι παραπάνω. Θα δώσουμε τα πάντα. Κάποιες φορές μπορεί να σου τύχουν πράγματα που δεν περιμένεις. Πράγματα όπως ο εορτασμός είναι σημαντικά, όμως η προσπάθεια δεν θα είναι μόνο λόγω της ημέρας. Εάν καταφέρουμε να το συνδυάσουμε με ένα καλό αποτέλεσμα τότε ακόμα καλύτερα».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τζαβέλλας, ανέφερε: «Έχουμε δώσει πολλά και σημαντικά παιχνίδια. Σίγουρα αυτή η ημερομηνία μας θυμίζει κάτι καλό με το Βέλγιο. Με έναν πόντο με μία καλή ομάδα. Μακάρι να τα καταφέρουμε και σε αυτή τη σημαντική και σημαδιακή μέρα για την Ελλάδα να κάνουμε κάτι καλό ξανά.

ADVERTISING

Είναι πολύ μεγάλη τιμή για έναν αθλητή να αγωνίζεται για την Εθνική. Όταν μιλάμε για τέτοια παιχνίδια ένας αθλητής δεν χρειάζεται να ψάξει έξτρα κίνητρο για να παίξει. Κάθε παιχνίδι με την Εθνική είναι ξεχωριστό και σου δίνει ώθηση. Να προσπαθήσουμε αυτό που κάνουμε πάντα. Σημασία έχει εκτός από σεβασμό να δείξουμε και τόλμη.

Είναι σημαντικό να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Έχουμε δουλέψει κάποια πράγματα και σε συνδυασμό με το ταλέντο να βγάλουμε πράγματα στο γήπεδο. Να πιστέψουμε σε αυτήν την αλλαγή και ξανά στην ομάδα».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content