Κουτρουλός για μετακίνηση Μπαλάση στον ΟΦΗ: «Αδαμάντινος χαρακτήρας, ηγετικές τάσεις, ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι»

Ο ΟΦΗ προχώρησε στην απόκτηση του Σάββα Μπαλάση, τον αρχηγό της Μικτής Κ16 της ΕΠΣ Ξάνθης, που έφτασε μέχρι και τον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών ομάδων, με τον ενωσιακό τεχνικό Απόστολο Κουτρούλο να «σκιαγραφεί» το «προφίλ» του νεαρού αθλητή.

Αναμφίβολα, ο ΟΦΗ πλέον έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει παίκτες σε κάθε γωνιά της χώρας και αυτό αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, με την μετακίνηση του νεαρού (γεν. 2008) αμυντικού, που ξεχώρισε τόσο με την Μικτή όσο και με την ομάδα του στις τοπικές κατηγορίες της Ξάνθης.

Ένας από τους προπονητές που τον γνωρίζουν αρκετά καλά, είναι ο Ενωσιακός τεχνικός της ΕΠΣ Ξάνθης κ. Απόστολος Κουτρουλός, που μίλησε στο GRANDSPORT, για τον νεαρό ποδοσφαιριστή, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια, ενώ αποκάλυψε, πως εκείνος ήταν ο άνθρωπος που «πρότεινε» στον Τεχνικό Διευθυντή της elite ακαδημίας της ΠΑΕ ΟΦΗ κ. Ελευθεριάδη, τον ποδοσφαιριστή!

Στον ΟΦΗ ο αρχηγός της Κ16 της ΕΠΣ Ξάνθης!

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε: «Πρόκειται για έναν αδαμάντινο χαρακτήρα, με υψηλότατο αίσθημα ευθύνης και συνεργασίας. Εξαιρετικά προσαρμόσιμος στο τακτικό κομμάτι, με υψηλό δείκτη ευφυίας.

Δεξιοπόδαρος, με πολύ καλά χτυπήματα στις στατικές φάσεις, ανταποκρίνεται με την ίδια ευκολία στο τακτικό σχηματισμό της άμυνας, είτε με τρεις, είτε με τέσσερις αμυντικούς. Παρά το όχι και ιδιαίτερα ψηλό ανάστημά του (1,80), κυριολεκτικά ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, τόσο στην αμυντική κεφαλιά, όσο και στην επιθετική, σκοράροντας μάλιστα αρκετές φορές.

Πράος χαρακτήρας, αλλά με ηγετικές τάσεις και έντονη προσωπικότητα, που αναδεικνύονται με την ποιότητα του παιχνιδιού του μέσα στον αγώνα.

Με βάση την εμπειρία μου αλλά και τις αγωνιστικές παραστάσεις στις αναπτυξιακές ηλικίες, βλέποντας όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, με οδήγησαν στο να τον προτείνω στον κ. Ελευθεριάδη, πριν την έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς, μιας και τον έχω τέσσερα χρόνια στις μικτές ομάδες και ήμουν σίγουρος ότι δεν θα με διαψεύσει για κανένα λόγο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P