Ανάπτυξη 17 νέων εμβολιαστικών γραμμών ανακοίνωσε η 7η ΥΠΕ Κρήτης

17 νέες εμβολιαστικές γραμμές για να συνδράμουν στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της Κρήτης έναντι της νόσου COVID-19 αναπτύσσονται στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης από 1-3 Απριλίου 2021.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου, αναφέρει: «17 ΝΕΕΣ εμβολιαστικές γραμμές για να συνδράμουν στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της Κρήτης έναντι της νόσου COVID-19 αναπτύσσονται στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης από 1-3 Απριλίου 2021.

Ειδικότερα, ενισχύονται τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν ήδη με έντεκα (11) επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές.

Συγκεκριμένα:

 ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ   ΝΕΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
1.       ΓΝ Ρεθύμνου   1
2.       ΓΝ Αγίου Νικολάου   1
3.       ΓΝ-ΚΥ Ιεράπετρας   1
4.       ΚΥ Ηρακλείου   3
5.       ΚΥ Καστελίου Πεδιάδος   1
6.       ΚΥ Μοιρών   1
7.       ΚΥ Περάματος   1
8.       ΚΥ Κισσάμου   1
9.       2ο ΚΥ Χανίων   1
 ΣΥΝΟΛΟ   11

 

Ταυτόχρονα αναπτύσσονται έξι (6) ΝΕΑ εμβολιαστικά σημεία με έξι (6) ΝΕΕΣ εμβολιαστικές γραμμές.

Συγκεκριμένα:

 ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ   ΝΕΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
1.       ΚΥ Κανδάνου   1
2.       ΚΥ Αγίας Φωτεινής   1
3.       ΚΥ Αγίας Βαρβάρας   1
4.       ΚΥ Χάρακα   1
5.       ΚΥ Τζερμιάδου   1
6.       ΚΥ Σπηλίου   1
 ΣΥΝΟΛΟ   6

 

Συνολικά αναπτύσσονται δεκαεπτά (17) ΝΕΕΣ εμβολιαστικές γραμμές, ενεργοποιώντας το σύνολο των δομών υγείας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες σε όλη την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Επιπλέον, στις 19/3/2021 ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου της ομάδας Α και πλέον οι πολίτες, που ανήκουν στην συγκεκριμένη κατηγορία, μπορούν να απευθυνθούν στα εμβολιαστικά κέντρα  για τον εμβολιασμό τους. Επιπρόσθετα, από την Τετάρτη 31 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr η δυνατότητα υποβολής αίτηση-ένστασης από τους πολίτες προκειμένου να πιστοποιηθούν ως δικαιούχοι εμβολιασμού στην ομάδα Α με τα υποκείμενα νοσήματα.

Αντίστοιχα από 26/3/2021 ενεργοποιείται η ηλικιακή ομάδα των 70-74 ενώ από αρχές Απριλίου ενεργοποιείται και η ηλικιακή ομάδα 65-69».

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.