Επόμενο βήμα: άνοιγμα ακαδημιών!

Το παρατεταμένο κλείσιμο του ερασιτεχνικού και όχι μόνο ποδοσφαίρου, οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις αποφάσεις που λάμβανε εβδομαδιαίως η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, που αρκετές φορές, αρνιόταν ακόμα και να “συζητήσει” ζητήματα του αθλητισμού, πέραν κυρίως των δύο μεγαλύτερων κατηγοριών της χώρας. 

Αναμφίβολα, η άμεση επανεκκίνηση τόσο της Football League, όσο και της Γ Εθνικής, αποτελούν προσωπικές επιτυχίες των ανθρώπων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που είχαν αναλάβει εξολοκλήρου την ευθύνη αυτή, προσπαθώντας να βρουν λύση, για να “πείσουν” τους λοιμωξιολόγους πως πρόκειται για δύο οργανωμένα πρωταθλήματα, στα οποία τηρούνται όλα όσα πρέπει να τηρηθούν, προκειμένου να επαναρχίσουν με ασφάλεια.

Αυτό, κατάφεραν να το αποδείξουν, τόσο με τα αυστηροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα που παρουσίασαν στους ειδικούς, όσο και με το χαμηλό δείκτη θετικότητας που παρουσιάζουν οι άνθρωποι του αθλητισμού, τηρώντας αυτά τα πρωτόκολλα.

ADVERTISING

Πλέον αναμφίβολα το βάρος όλων θα “πέσει” στις ακαδημίες, αυτό είναι άλλωστε και το νέο μεγάλο “στοίχημα” της ΓΓΑ και ήδη ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει στείλει το… μήνυμα, ζητώντας ουσιαστικά το άνοιγμα τούς, μαζί με τα σχολεία.

Έχοντας εξασφαλίσει τη διεξαγωγή όλων των εθνικών κατηγοριών, πλέον μπορούν ήρεμα και συντεταγμένα άπαντες να “εργαστούν” προκειμένου να πείσουν τους ειδικούς πως πιθανό άνοιγμα των ακαδημιών, δεν θα επιβαρύνει την επιδημιολογική πορεία της χώρας και αυτό είναι το ζητούμενο, να ανοίξουν, αλλά να ανοίξουν με ασφάλεια.

Άραγε τι είναι όμως πιο ασφαλές;

ADVERTISING

Η άθληση σε μη οργανωμένους χώρους και χωρίς την επίβλεψη γυμναστών ή οι οργανωμένοι χώροι άθλησης με γυμναστές που θα επιβλέπουν και θα διασφαλίζουν την τήρηση των μέτρων;

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το grandsport.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Click to Hide Advanced Floating Content