Αλμέιδα: «Ο Ολυμπιακός άξιζε τον τελικό του Conference League που ανυψώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Κόντρα στην τοξικότητα που προσπαθούν να προωθήσουν ορισμένοι πριν το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ο τεχνικός της Ένωσης, Ματίας Αλμέιδα υποκλίθηκε στην επιτυχία του Ολυμπιακού, μίλησε με σεβασμό για τον αντίπαλο ξεκαθαρίζοντας, βέβαια, πως η ομάδα του θα υπερασπιστεί την πρωτιά της στο πρωτάθλημα.

«Είναι ένα παιχνίδι «κλειδί», ένα ντέρμπι. Ο αντίπαλος προέρχεται από κάτι πολύ σημαντικό, που ανυψώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, το να βρίσκεται η ομάδα του στον τελικό του Conference League. Και το άξιζε. Τώρα, μιλάμε για το ελληνικό πρωτάθλημα, αυτή τη στιγμή είμαστε πρώτοι και θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε αυτή τη θέση», δήλωσε στην κάμερα της Cosmote TV ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα σε ερώτηση για το τι σκέφτεται ενόψει του μεγάλου ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα:

ADVERTISING

Καλησπέρα, έχουν περάσει περίπου δύο εβδομάδες από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, είναι η πρώτη σας συνέντευξη μετά από αυτό το παιχνίδι, και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι να προσθέσετε κάτι σε σχέση με την εικόνα του ματς, αλλά και σε σχέση με το περιστατικό που συνέβη στη λήξη του ντέρμπι.

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, κάποιες στιγμές ήταν πάνω – κάτω. Ήταν ένα ματς, μπορώ να πω, ισοδύναμο. Ο αντίπαλος μπόρεσε κι εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του, σκόραρε ένα γκολ λόγω δικού μας λάθους κι επίσης γιατί το κυνήγησε.

Σχετικά με το συμβάν, έδωσα τις εξηγήσεις μου σε προσωπικό επίπεδο στον άνθρωπο που όφειλα να μιλήσω. Πιστεύω ότι στη ζωή είναι καλό να μετανιώνεις όταν κάνεις κάποιες ενέργειες που δεν είναι καλές. Πάντα έδειχνα και συνεχίζω να δείχνω σεβασμό σε όλο τον κόσμο. Προφανώς, εκείνη τη μέρα υπήρξαν πολλές προκλήσεις, αλλά πλέον έχει τελειώσει. Πιστεύω ότι δόθηκε πολύ μεγαλύτερη σημασία από άλλες πλευρές, σε σχέση με τη σημασία που δόθηκε στο μέρος που συνέβη.

ADVERTISING

Ακολουθεί ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό. Τι σκέφτεστε;

Ένα παιχνίδι «κλειδί», ένα ντέρμπι. Ο αντίπαλος προέρχεται από κάτι πολύ σημαντικό, που ανυψώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, το να βρίσκεται η ομάδα του στον τελικό του Conference League. Και το άξιζε. Τώρα, μιλάμε για το ελληνικό πρωτάθλημα, αυτή τη στιγμή είμαστε πρώτοι και θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε αυτή τη θέση.

Αύριο θα συμπληρωθούν 17 ημέρες από το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι της ΑΕΚ. Η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού είναι κάτι που σκέφτεστε;

ADVERTISING

Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι τίποτα. Τα playoffs σταμάτησαν δύο φορές. Όχι επειδή το ζητήσαμε εμείς, εμείς θέλαμε να παίξουμε. Αλλά, πλέον, σε αυτό το χρονικό σημείο δεν σκεφτόμαστε τίποτα, γιατί δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Πλέον, ό,τι έχει συμβεί, ανήκει στο παρελθόν και αυτό που μας μένει, είναι να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι.

Είναι ένα παιχνίδι που ίσως κρίνει τα πράγματα στη «μάχη» για τον τίτλο. Τι ΑΕΚ πρέπει να εμφανιστεί;

Θα προσπαθήσουμε να δούμε την ΑΕΚ, που βλέπουμε εδώ και δύο χρόνια. Μια ΑΕΚ ανταγωνιστική. Μια ΑΕΚ που σε όλες τις διοργανώσεις δίνει τη «μάχη» της μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ελπίζουμε και περιμένουμε να δούμε αυτή την ΑΕΚ.

ADVERTISING

Είναι μια κατάσταση, που με… δοκάρι και μέσα παίρνεις πρωτάθλημα, με… δοκάρι και έξω το χάνεις. Είναι η συγκέντρωση και η ψυχραιμία τα κυριότερα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό;

Πιστεύω ότι όλη τη χρονιά αυτό το δοκάρι σου επιτρέπει, όταν μπει η μπάλα μέσα, να διεκδικείς πρωτάθλημα, κι όταν βγει η μπάλα έξω, όχι. Αυτό, όμως, έχει να κάνει με την τύχη. Έπειτα, είναι κάποιες στιγμές που έχουν να κάνουν με τη συγκέντρωση. Στιγμές που δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς αν δεν υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης ή να τις εκμεταλλευτείς αν υπάρχει. Και όλα αυτά συνέβησαν σε όλες τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα, γι’ αυτό έχουμε φτάσει αυτή τη στιγμή να είμαστε όλες μαζί.

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι έναν βαθμό πάνω από τον ΠΑΟΚ κι έχει και τη μεταξύ τους ισοβαθμία είναι κάτι που το σκέφτεστε;

Όχι, όχι, πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι, να δούμε μετά τι θα συμβεί, γιατί απομένουν ακόμη έξι βαθμοί. Απομένουν δύο παιχνίδια, οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα δύο παιχνίδια που απομένουν, το πρώτο είναι αύριο.

Η γνώμη σας για τον Ολυμπιακό;

Ο Ολυμπιακός έχει βελτιωθεί πολύ. Είναι η ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τόσο οι ποδοσφαιριστές του, όσο και ο προπονητής του αξίζουν τον σεβασμό μου. Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, έχουν μείνει κάποιους βαθμούς πίσω. Αλλά αύριο θα είναι ένα παιχνίδι όπως πάντα. Ένα παιχνίδι όμορφο, ένα παιχνίδι που θα πρέπει να δώσει χαρά κι ευτυχία σε όλο τον κόσμο που θα το παρακολουθήσει.

 

sdna.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ