Αλ. Χατζηπαυλίδης: «Το Ασήμι τώρα χρειάζεται την βοήθεια όλων – Αποδείξαμε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε»

Ο Αλέξανδρος Χατζηπαυλίδης μίλησε στο 𝐆𝐑𝐀𝐍𝐃𝐒𝐏𝐎𝐑𝐓 κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν και όχι μόνο…

Ο αρχηγός του Ασημίου, αρχικά αναφέρθηκε στο πλάνο της διοίκησης που είχε τα δύο τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι οι κόποι τους ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Παράλληλα αποθέωσε τον Νίκο Φανουράκη, ο οποίος όπως ανέφερε κράτησε την ομάδα ενωμένη και προσγειωμένη όλη την χρονιά.

Ακόμα αναφέρθηκε και στην διοίκηση κάνοντας κάλεσμα σε όλους τους φορείς από το Ασήμι να στηρίξουν το σωματείο, αφού είναι ένα κόσμημα για την περιοχή.

Τέλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον αείμνηστο Γιώργο Γενιτσαρίδη…

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Από πέρυσι η διοίκηση ξεκίνησε μια δύσκολη δουλειά προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα μπορούσε να φτάσει ψηλά. Τότε φτάσαμε στο Final 4 του κυπέλλου με ιστορικές ομάδες, όμως στο πρωτάθλημα μείναμε πίσω. Φέτος από πολύ νωρίς το καλοκαίρι άρχισε ο σχεδιασμός με γνώμονα το καλό του σωματείου.

Η φετινή χρονιά κακά τα ψέματα ξεκίνησε με στόχο το πρωτάθλημα και μόνο παρόλο που δεν βγήκε εξαρχής προς τα έξω, αφού δεν το αφήσαμε εμείς να βγει. Όλοι από την διοίκηση ήθελαν το πρωτάθλημα και μόνο. Τίποτα λιγότερο και αυτό το πέρασαν και σε όλους τους παίκτες. Όλοι διψούσαμε για το πρωτάθλημα.

Αυτό ήρθε και παρότι φαίνεται εύκολο σε καμία περίπτωση δεν ήταν, αφού μέχρι και τις αρχές του 3ου γύρου είχαμε ομάδες που ήταν κοντά μας στην βαθμολογία, αλλά και από το ξεκίνημα της σεζόν είχαμε αρκετούς τραυματισμούς.  Είναι μια μεγάλη δικαίωση για όλους ο τίτλος αυτός, αφού αποδείξαμε σε όλους τι είμαστε ικανοί να κάνουμε».

Για τον Νίκο Φανουράκη: «Πραγματικά τα λόγια για τον κόουτς περισσεύουν. Είναι ένας άνθρωπος με ήθος και αξίες ,που αρνείται να χάσει και αυτό μας το πέρασε στην ομάδα από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας. Δεν άφησε τα μυαλά μας να πάρουν αέρα ακόμα και όταν κάναμε μεγάλες νίκες και έδειχναν ότι όλα έχουν κριθεί.

Επίσης σε κάθε προπόνηση μας έλεγε ότι όλα θα τελειώσουν όταν το κατακτήσουμε και μαθηματικά το πρωτάθλημα και να είμαστε ταπεινοί, να έχουμε κάτω τα κεφάλια και να δουλεύουμε σαν να είμαστε τελευταίοι .Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος καταλαβαίνει τον ποδοσφαιριστή, ήταν κοντά μας και μέσα στο γήπεδο αλλά και απέξω. Οφείλουμε πολλά σε αυτόν γιατί μας κράτησε κοντά σε δύσκολες στιγμές , μας κράτησε προσγειωμένους και δεν μας άφησε να χαλαρώσουμε μέχρι να κριθεί και μαθηματικά η κατάκτηση του τίτλου».

Για την διοίκηση: «Το ότι βρισκόμαστε στην Α1 ΕΠΣΗ οφείλεται αποκλειστικά σε αυτούς και στην δική τους προσπάθεια. Μπορεί η περυσινή χρονιά να μην εξελίχθηκε όπως την περιμέναμε, όμως δεν το έβαλαν κάτω και με πίστη στο πλάνο του νέου προπονητή και τις κατάλληλες προσθήκες μας έφεραν στην κορυφή. Όλα τα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα ήταν τρομεροί παίκτες αλλά και καλά παιδιά που είναι πολύ βασικό, δέθηκαν και αγάπησαν την ομάδα.

Υπήρχε καλό κλίμα σε κάθε χρονικό σημείο της χρονιάς και αν πήγαινε να χαλάσει κάτι το φτιάχναμε κατευθείαν μέσα στα αποδυτήρια, είμασταν όλη μια οικογένεια . Η διοίκηση πάντα ήταν δίπλα μας είτε στα άσχημα, είτε στα όμορφα προσφέροντας μας τα πάντα που ακόμα
και ομάδες από παραπάνω κατηγορίες αμφιβάλω αν τα παρέχουν.

Τα τελευταία χρόνια τα μόνα θετικά πράγματα που ακούγονται για το χωριό αφορούν στο μεγαλύτερο μέρος τους την ομάδα και την ακαδημία της. Η ομάδα και η ακαδημία είναι μια διαφήμιση για το χωριό. Με την άνοδο της ομάδας στην Α1ΕΠΣΗ και την σωστή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες το Ασήμι συζητιέται παντού. Αυτοί οι 6-7 άνθρωποι που τρέχουν την ομάδα, γιατί πιστέψτε με τόσοι είναι και όχι παραπάνω , ίσως λιγότεροι διότι στην μέση της χρόνιας δυστυχώς ο ένας μας άφησε, έχουν ελάχιστη έως μηδενική βοήθεια και ότι κάνουν είναι προϊόν του προσωπικού τους χρόνου , της προσωπικής τους εργασίας και κυρίως των προσωπικών τους χρημάτων.

Χρειάζονται λοιπόν την βοήθεια όλων της περιοχής για να καταφέρει το Ασήμι να σταθεί εκεί που του αξίζει και να βρίσκεται στην Α1 ΕΠΣΗ και γιατί όχι και παραπάνω.

Όταν εννοώ βοήθεια για να το εξηγήσω λίγο, γιατί όλοι θεωρούν ότι η ομάδα το μόνο που θέλει είναι χρήματα. Καλά είναι και αυτά χρειάζονται αλλά δεν είναι το παν. Μια ομάδα για να λειτουργεί όπως πρέπει θέλει και πολλά άλλα πράγματα πέραν των χρημάτων.

Καλές είναι οι φωτογραφίες, τα συγχαρητήρια και οι δημοσιεύσεις όλων με τους «πρωταθλητές» αλλά η ομάδα δεν υπάρχει μόνο στην φιέστα της και όταν σηκώνει κύπελλα . Καλώς εχόντων λοιπόν των πράγματων τώρα που τελείωσε η χρόνια είναι βασική ανάγκη και προτεραιότητα οι Ασημιανοί και όχι μόνο να σκεφτούν την επόμενη ημέρα και να δουν πόσο καλό κάνει αυτή η ομάδα σε όλη την περιοχή αλλά και πόσο καλό μπορεί να κάνει ακόμα αν ασχοληθούμε όλοι μας λίγο παραπάνω με αυτή. Πρέπει όλη να σταθούμε και να στηρίξουμε την ομάδα αυτή ο καθένας όπως μπορεί και όσο μπορεί» .

Για τον Γιώργο Γενιτσαρίδη: «Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος με το χαμόγελο του ακόμα και στα δύσκολα που περνούσαμε μας ανέβαζε το ηθικό. Εγώ προσωπικά με τον Γιώργο είχαμε και πριν ασχοληθεί με την ομάδα πολύ καλές σχέσεις διότι έχει βαφτίσει τον μικρό μου  αδερφό και οι οικογένειες μας ήταν πάντα κοντά .

Τα έβλεπε όλα θετικά και μας έκανε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στην ομάδα. Ήταν παθιασμένος με την ομάδα και πίστευε πολύ σε αυτή και στην επόμενη ημέρα της . Όπου τον πετύχαινες μιλούσε μόνο για την ομάδα και για το καλό της. Η ξαφνική είδηση του θανάτου του μας στοίχισε όχι μόνο στα άτομα της ομάδας αλλά σε όλη την περιοχή που έχασε ένα τέτοιο άνθρωπο.

Στην πρώτη προπόνηση μετά το θάνατο του όλοι είχαμε παγώσει τα μάτια όλων ήταν βουρκωμένα αυτό από μόνο του λέει πολλά. Από αυτό το σημείο και μετά όλοι στην ομάδα δώσαμε τα πάντα για το πρωτάθλημα, το χρωστούσαμε στον Γενιτσαρίδη, έπρεπε να το πάρουμε για πάρτη του να το αφιερώσουμε σε αυτόν και στην οικογένεια του.

Ζήσαμε τρομερές στιγμές φέτος με την ομάδα , αλλά πραγματικά όπως είπε και ο κόουτς σε μια συνέντευξη του μακάρι να ηταν μαζί μας ο Γενιτσαρίδης και ας μην είχαμε κατακτήσει και ζήσει τίποτα από όλα αυτά. Εύχομαι να τον κάναμε υπερήφανο, να μας βλέπει από εκεί ψηλά και να μας γουστάρει» .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
P