Νίκος Μεταξάκης: Ο ηγέτης του ΑΟΤ που «μίλησε» στα δύσκολα

Η τρομερή φετινή πορεία τίτλου του ΑΟ Τυμπακίου έχει αναδείξει πολλούς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές, όμως αν πρέπει να εστιάσουμε σε έναν καθοριστικό ποδοσφαιριστή αυτός είναι δίχως αμφιβολία ο Νίκος Μεταξάκης!

Μέσα από μία φοβερή χρονιά, που ξεκίνησε με αβεβαιότητα και δυσκολίες, ο ΑΟΤ ήταν κατά γενική ομολογία η καλύτερη ομάδα της φετινής Α1 ΕΠΣΗ και φτάνει δίκαια στην κατάκτηση του τίτλου, όπως είχε κάνει και πριν από δύο χρόνια.

Αρκετοί είναι οι ποδοσφαιριστές που γεύτηκαν το… νέκταρ και της κορυφής με τους «ασπρόμαυρους» πριν από δύο σεζόν, ωστόσο ένας κοινός, καθοριστικός παρονομαστής είναι ο Νίκος Μεταξάκης. Ο έμπειρος επιθετικός είχε πετύχει τη σεζόν 2021-22, 24 τέρματα στο πρωτάθλημα, βοηθώντας τα μέγιστα ώστε να φέρει τον τίτλο στο Τυμπάκι.

ADVERTISING

Μετά από ένα… διάλλειμα ενός έτους οπού φόρεσε τα «ασπρόμαυρα» του ΠΑΟΚ, ο Νίκος Μεταξάκης συνέχισε από εκεί που το είχε αφήσει, επιστρέφοντας στον ΑΟΤ και κατάφερε με τις εμφανίσεις του να θεωρείται δικαίως ο MVP της μέχρι τώρα πορείας για την ομάδα του Νίκου Σουτζή.

Με 34 γκολ ο Μεταξάκης αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών (ενώ στο πρωτάθλημα βρίσκεται πίσω μόνο από τον Άκη Κουράκη που έχει 37 γκολ), ωστόσο προσέφερε πολύ περισσότερα από τα τέρματα που σκόραρε. Πιο έμπειρος και ώριμος από ποτέ, ο 27χρονος άσος, ήταν εκεί στις δύσκολες στιγμές να «βγει μπροστά» και με την εικόνα του στο γήπεδο να «συμπαρασύρει» όλη την ομάδα, όταν εκείνη το χρειαζόταν περισσότερο.

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, με ένα γκολ, μία ασίστ, ή μία ενέργεια, ήταν εκείνος που «ξεκλείδωσε» τον αντίπαλο και έκανε τη διαφορά σε ένα πρωτάθλημα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Αποκορύφωμα βέβαια το απίθανο, προσωπικό γκολ που σημείωσε στο ντέρμπι τίτλου με τον Ηρόδοτο, ενώσω ο ΑΟΤ ήταν πίσω στο σκορ και με αριθμητικό μειονέκτημα, μπαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα!

ADVERTISING

Η ποιότητα του Νίκου Μεταξάκη ήταν εξάλλου γνωστή εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό που όμως έδειξε φέτος είναι πως έχει την ικανότητα να «κουβαλήσει» μία ομάδα στις… πλάτες του, όταν αυτό καταστεί αναγκαίο και να την σπρώξει προς τη νίκη!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ